Pacienții, inclusiv operați, evacuați din Spitalul Foișor din București, transformat în spital Covid

2 min read
Pacienții, inclusiv operați, evacuați din Spitalul Foișor din București, transformat în spital Covid

Pacienții din spitalul Foișor sunt evacuați, vineri seară, în urma unui ordin dat și semnat de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, care prevede transformarea unității în spital COVID, scrie Libertatea.
După o analiză, s-a luat decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID. Ordinul s-a transmis mai devreme de ora 18:00”, a declarat, la Antena 3, Raed Arafat, șeful DSU.
Mâine dimineață (sâmbătă dimineață) acest spital trebuie să funcționeze ca spital COVID. Nu puteam să transferăm pacienții din spitalul Foișor mâine dimineață”, a justificat Arafat evacuarea din această seară a pacienților. Arafat spune că decizia a fost luată după ce Capitala a rămas fără locuri la ATI COVID. „A trebuit să trimitem pacienți din București în alte zone. Suntem pe cale de a porni al treilea TIR de ATI la Babeș, se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent. Asta, după cel de la Nasta și cel de la Sf. Ioan”, a spus șeful DSU.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Chestionat în legătură cu evacuarea pripită, aproape noaptea, a pacienților, unii abia operați, Arafat a spus că „ordinul a fost transmis de ceva timp, dar a trebuit discutat, confirmat”, iar pacienții sunt evacuați cu aprobarea medicilor curanți. O femeie care a fost operat joi, a fost externată, fiind urcată de pe tragă direct într-o dubă care a transportat-o acasă, la Târgoviște.
„Am dureri mari. Nu e bine deloc! Își bat joc de noi. Acum mă duc acasă”, a declarat femeia externată.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.