Papa Francisc, sfat emoționant pentru părinți: „Sprijiniți-vă copiii dacă sunt gay”

2 min read
Papa Francisc, sfat emoționant pentru părinți: „Sprijiniți-vă copiii dacă sunt gay”

„Sprijiniți-vă copiii dacă sunt gay”, îndeamnă Papa Francisc
Papa Francisc a vorbit miercuri despre dificultăţile relaţiei dintre părinţi şi copii şi problemele lor și s-a oprit asupra situațiilor în care părințîi află că ai lor copii au orientări sexuale diferite. Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioși să fie înțelegători cu copiii lor gay și să îi sprijine, în niciun caz să îi condamne sau să îi blameze.

Foto: instagram.com/franciscus
„Mă gândesc la părinții care se confruntă cu problemele copiilor, copii bolnavi, cu boli permanente, câtă durere există! Părinții care observă orientări sexuale diferite la copiii lor și felul în care gestionează acest lucru, călăuzindu-și copiii și nu ascunzându-se într-o atitudine de condamnare. Părinții care își văd copiii plecând din cauza unei boli și, mai trist, citim despre asta în fiecare zi în ziare, copii care fac prostii și sfârșesc în accidente. Și părinții care văd cum copiii lor nu progresează la școală și nu știu ce să facă. Atât de multe probleme ale părinților! Să ne gândim cum să îi ajutăm. Și acestor părinți le spun: nu vă speriați, există durere, multă, dar gândiți-vă la Domnul, gândiți-vă la cum a rezolvat Iosif problemele și cereți-i lui Iosif să vă ajute: nu condamnați niciodată un copil”, a spus Papa Francisc la audiența generală de miercuri.
Citește și: Papa Francisc: un avort este ca și cum ai angaja un ucigaș plătit

Suveranul pontif a mai afirmat că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoria între persoane de acelaşi sex, sprijină legile privind parteneriatele civile care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţă medicală şi în probleme de moştenire.
Citește și: Papa Francisc: nu vă certați în fața copiilor – discurs emoționant către credincioși
Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.