părăsește politica sau formează un nou partid politic – CRITICII.RO

2 min read
părăsește politica sau formează un nou partid politic – CRITICII.RO

În data de 25 septembrie vor avea loc alegeri interne în PNL.

Aripa Florin Cîțu, în care se află toți greii din PNL, cei care au reușit să pună deoparte pentru vremuri grele în perioada în care România a fost devalizată sub mandatul lui Traian Băsescu, pare să fie aripa câștigătoare. Deși a fost pus pe funcție de către actualul președinte, Ludovic Orban, trădarea în politică reprezintă o constantă, mai puțin la UDMR.

Așa se face că la momentul de față se împart bani și funcții, iar unii nu le vor mai avea. Este vorba despre cei care stau astăzi alături de Ludovic Orban și care se pare că nu vor mai avea șansa la noi mandate de parlamentari. Vorbim de câteva zeci de persoane care deja se văd în afara jocului politic dar care mai au o șansă: după 25 septembrie să accepte că rolul lor s-a încheiat și trebuie să se retragă de unde au venit, sau să se bată pentru supraviețuirea politică în cadrul unui nou proiect politic liberal.

Cea de a doua varianta pare a fi foarte probabilă dar și necesară pentru scena politică din România. PNL cade rapid în sondajele de opinie pe fondul guvernării catastrofale a lui Florin Cîțu. Asta înseamnă că rămâne un gol mare în bazinul electoral și un partid moderat de dreapta trebuie să îl umple. Nu se întrevede apariția unei astfel de formațiuni, ceea ce înseamnă că este timp ca în trei ani să se pună bazele unui proiect politic liberal care să treacă cu mult peste 5%.

Există numeroase personalități politice liberale care nu se regăsesc astăzi în preluarea făcută de către PDL. Oamenii lui Băsescu au prăbușit un partid, acum se pregătesc să distrugă un altul.

Noua formațiune politică este posibil să apară în următorul an, pe măsură ce membrii își dau seama că nu mai au loc la masa politică, chiar dacă li se vor face promisiuni în acest sens. Funcțiile publice vor mai ține o parte dintre ei, va trebui să vedem ce funcție îi este promisă lui Ludovic Orban pentru ca acesta să nu cadă tentației plecării.

În interior deja se vorbește despre o sciziune a partidului.

Pe de altă parte s-ar putea ca răzbunarea să fie dulce și să ne trezim cu majoritatea dristrusă și un nou guvern din care PNL, USR și UDMR să nu mai facă parte. Aceasta este consecința traseismului politic, act mișelesc de trădare a electoratului deoarece parlamentarii sunt aleși pe listele de partid iar majoritatea dintre ei nu ar avea nici o șansă reală să acceadă în noul parlament de unii singuri.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.