Părinți români amendați în Germania pentru că erau în vacanță cu copilul, deși acesta ar fi trebuit să fie la școală

2 min read
Părinți români amendați în Germania pentru că erau în vacanță cu copilul, deși acesta ar fi trebuit să fie la școală

Părinți amendați pe un aeroport din Germania pentru că erau în vacanță cu copilul, deși acesta ar fi trebuit să fie la școală
Doi părinți români au fost amendați pe aeroportul Allgäu din oraşul german Memmingen pentru că erau în vacanță împreună cu copilul lor, care ar fi trebuit să fie la școală.

Când cuplul a fost interogat cu privire la scopul călătoriei și la motivul pentru care copilul lor se afla cu ei, poliția germană a aflat că părinții încălcau dreptul copilului la școlarizare obligatorie întrucât în acea perioadă, în România, copiii nu erau în vacanță.
Citește și: Un avion a fost nevoit să se întoarcă pentru că o mamă și-a uitat copilul în zona de îmbarcare
Autoritățile germane au anunțat autoritatea școlară din București, care, la rândul ei, a sesizat primăria ce va stabili cuantumul amenzii pentru cei doi părinţi, potrivit romania.postsen.com.
Există o lege similară și în România, dar nu a fost aplicată până acum
O lege similiară există și în România. Părinții ai căror copii lipsesc nemotivat de la scoală riscă amenzi de până la 5.000 de lei, însă spre deosebire de Germania, la noi nu se aplică foarte des. De altfel, în România nu existat, până în acest moment, niciun caz în care părinții să fie întrebați de autorități de ce copilul nu este la școală.
Citește și: Cum am fost umilită în aeroport pentru că alăptez. Nu vreau să mai treacă nicio mamă prin asta
Potrivit contabilul.manager.ro, acesta este fragmentul din Legea Educației care permite amendarea părinţilor:
„(2) Părintele sau tutorele legal instituit este obligat să ia măsuri pentru asigurarea frecvenței școlare a elevului, pe perioada învățământului obligatoriu. Nerespectarea acestei prevederi din culpa părintelui sau a tutorelui legal instituit reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 5000 RON sau muncă echivalentă în folosul comunității,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.