Părinții au tendința să citească mai mult pentru a le oferi copiilor lor un exemplu. Ce spun studiile recente

2 min read
Părinții au tendința să citească mai mult pentru a le oferi copiilor lor un exemplu. Ce spun studiile recente

Realizat de OnePoll pentru ThriftBooks, sondajul a constatat, de asemenea, că majoritatea părinților citesc cărți fizice copiilor lor (68%), însă nu se opun tehnlogiei. 67% dintre părinți preferă ebook-urile (cărțile digitale), în timp ce 59% sunt fani audiobooks (cărți audio).
Indiferent de formatul cărților, cei mai mulți părinți doresc să ofere un exemplu copiilor lor, citind ei înșiși mai mult (83%). Aceștia ar vrea să citească și mai mult copiilor lor, dar menționează ca obstacole faptul că sunt prea obosiți după muncă (50%) și că nu au suficiente cărți acasă (49%). Cu toate acestea, cărțile (55%) și revistele (54%) sunt lecturi populare pentru părinți în fiecare săptămână, iar un respondent a declarat că ar citi cu trei cărți în plus pe săptămână dacă asta ar însemna că și copilul său ar citi mai mult.

Majoritatea părinților (73%) au recunoscut că le-ar plăcea să le citească copiilor lor versiuni actuale ale cărților clasice de care s-au bucurat în copilărie. Unele dintre modalitățile prin care ar dori să vadă reimaginate cărțile lor preferate sunt ca povestea să fie spusă din perspectiva unui alt personaj (66%) sau să fie reluată într-un gen diferit (55%).
Mai mult, trei sferturi dintre părinți ar fi dispuși să modernizeze versiuni ale cărților clasice dacă acest lucru i-ar inspira pe copiii lor să citească (78%).
„Poveștile de seară pot lua diferite forme, toate fiind la fel de eficiente pentru a stimula dragostea copiilor pentru lectură”, a declarat un purtător de cuvânt al ThriftBooks. „Este minunat să vedem că părinții își fac timp pentru a citi cu copiii lor și este deosebit de important să facă acest lucru în lunile de vară – mai multe studii efectuate de-a lungul anilor au arătat că vacanța de vară poate duce la pierderea abilităților academice, inclusiv a cititului.”
Încurajarea lecturii la copii se dovedește a fi importantă pentru părinți,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.