Părinții dau în judecată TikTok pentru că fiicele lor s-au spânzurat din cauza algoritmului aplicației

2 min read
Părinții dau în judecată TikTok pentru că fiicele lor s-au spânzurat din cauza algoritmului aplicației

Lalani Erika Walton, în vârstă de 8 ani, din Tennessee, a murit în iulie 2021, în timp ce Arriani Jaileen Arroyo, în vârstă de 9 ani, a murit în Milwaukee, în februarie anul trecut, după ce s-a spânzurat acasă. Familiile lor insistă că niciuna dintre fete nu avea tendințe sinucigase și că, de fapt, încercau să participe la „Blackout Challenge”, care îi încuraja pe utilizatorii aplicației TikTok să se stranguleze cu o eșarfă până când leșinau în fața camerei.

Foto: dailymail.co.uk
Citește și: Altă victimă pe TikTok! O fetiță a fost găsită fără suflare în baie după o provocare
Walton a fost găsită în dormitorul ei „spânzurată de pat cu o frânghie în jurul gâtului”. Când poliția s-a uitat pe telefonul și pe tableta ei, au descoperit că aceasta vizionase videoclipuri cu alți tineri care participau la provocarea numită „blackout challenge”. Arroyo, din Milwaukee, a fost găsită, de asemenea, „spânzurată cu lesa câinelui familiei” în subsolul casei. A fost transportată de urgență la spital și conectată la un ventilator, dar s-a constatat că era în moarte cerebrală și s-a luat decizia de a fi deconectată de la aparate.
Anul trecut, o altă fată, Nylah Anderson din Philadelphia, a fost găsită inconștientă în dulapul din dormitorul mamei sale. La fel ca celelalte două fete, ea s-a spânzurat de cureaua unei poșete după ce a văzut videoclipuri legate de „blackout challenge” pe TikTok. Mama lui Nylah, Tawainna, este de părere că TikTok este de vină pentru moartea ei, deoarece conținutul „a fost împins” în feed-ul ei TikTok.
Citește și: Când un adolescent și-a filmat sinuciderea, TikTok a așteptat 3 ore să sune poliția. Însă echipa de PR a fost anunțată imediat
„Nylah a îndurat o suferință infernală în timp ce se zbătea și se lupta pentru a respira și s-a asfixiat încet până aproape de moarte”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.