Pe 17 decembrie este sărbătorit Sfântul Daniel ! Rugăciunea care protejează casa, familia și pe cei plecați în străinătate

2 min read
Pe 17 decembrie este sărbătorit Sfântul Daniel ! Rugăciunea care protejează casa, familia și pe cei plecați în străinătate

Cine a fost Sfântul Daniel
Numele „Daniel” înseamnă, în limba ebraică, „Dumnezeu este judecătorul meu”. Sfinții Părinți au hotărât ca Sfântul Daniel să fie pomenit, alături de alți trei mari proroci ai Vechiului Testament (Sfinții Ieremia, Isaia, Iezechiel), cu șapte zile înainte de Nașterea Mântuitorului. Explicația pentru această hotărâre este următoarea: la fel ca Mântuitorul, și prorocii proveneau din seminția Iudeii.

Daniel a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos și, în momentul în care Ierusalimul a fost cucerit de împăratul Babilonului, Nabucodonosor, a ajuns rob, alături de alți trei tineri: Azaria, Anania și Misail. Întrucât era foarte înțelept, Daniel a fost chemat la palat de împărat. Acolo a reușit să interpreteze anumite vise ale acestuia și a realizat că o hrană formată doar din apă și semințe era mai bună decât cea ajunsă pe masa împăratului.
De asemenea, alături de ceilalți robi, nu a dorit să se închine la o statuie a lui Nabucodonosor. În urma acestui refuz, Anania, Azaria și Misail au ajuns să fie aruncați într-un cuptor încins. Nu au pățit însă nimic, credința lor transformând focul în rouă. Daniel nu a fost aruncat în cuptor întrucât Asfanez, căpetenia eunucilor de la palatul lui Nabucodonosor, îi dăduse numele Baltazar. Acest nume era foarte apreciat și respectat de către babilonieni.
În perioada regelui Darie (rege persan), pentru că nu a acceptat să se închine idolilor, Daniel a fost aruncat de două ori în groapa cu lei. Nu a pățit nimic, iar Darie a vorbit pentru prima dată despre existența Lui Dumnezeu, Cel care l-a ocrotit pe Daniel. 
La un moment dat, împăratul Cirus (împăratul perșilor) le-a permis evreilor să revină pe plaiurile natale. Daniel nu a plecat însă cu ei, ci a ales să rămână în continuare alături de cei exilați.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.