Perspectiva facturilor mari la energie poate trimite școlile în online? Ce spune legea

2 min read
Perspectiva facturilor mari la energie poate trimite școlile în online? Ce spune legea

Trec școlile în online din cauza facturilor mari la energie? Reguli pentru suspendarea cursurilor cu prezență fizică
 În urmă cu o lună, Sorin Cîmpeanu dădea asigurări că „elevii nu vor trece la școala online din cauza facturilor la energie” și că „vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece”. Acesta a explicat că a convocat la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada iernii și spunea că „nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”.

Între timp, prima universitate din România a trecut în online din cauza costurilor la energie. Studenții de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au cursuri cu prezență fizică în primele opt săptămâni din primul semestru, urmând ca în luna decembrie cursurile să se desfășoare online, potrivit Alba24.
Iar perspectiva facturilor mari la energie îi sperie pe tot mai mulți directori de școli, care iau în calcul suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pentru reducerea costurilor. Potrivit ROFUIP, suspendarea cursurilor trebuie urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ.
„Art 9 (3) În situații obiective, cum ar fi epidemii, intemperii, calamități, alte situații excepționale, cursurile școlare față în față pot fi suspendate pe o perioada determinată, potrivit reglementărilor aplicabile.
(4) Suspendarea cursurilor cu prezența fizică se poate face, după caz:
a) la nivel individual, la cererea părintelui, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant, în cazul în care elevul suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii cronice severe,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.