„Pisicile artistocrate” sau „Dumbo”, interzise copiilor sub 7 ani. Disney restricționează accesul la propriile filme de animație, din cauza unor scene considerate rasiste

2 min read
„Pisicile artistocrate” sau „Dumbo”, interzise copiilor sub 7 ani. Disney restricționează accesul la propriile filme de animație, din cauza unor scene considerate rasiste

Platforma de streaming Disney+ a blocat accesul copiilor cu vârstă mai mică de 7 ani la vizionarea unor desene animate clasice, precum „Pisicile aristocrate” sau „Dumbo”, din cauza unor scene considerate rasiste, anunță SkyNews.
De altfel, încă din toamna anului trecut,  Disney a introdus un avertisment legat de așa- zisul rasismu din animațiile sale, astfel încât animații precum „Dumbo” sau „Cartea Junglei” sunt redate cu mesaj privind promovarea unor stereotipuri, după cum a relatat R3Media.
Atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează un avertisment despre stereotipuri.
„Acest program include descrieri negative și/ sau maltratare de persoane sau obiceiuri”, este mesajul de avertisment. Mesajul mai spune că, în locul eliminării conținutul, „vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”.
Mesajul însoțește chiar și animația „Pisicile Aristocrate”, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3Media

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.