Pizza și kebab în meniul elevilor de la o școală din Gorj

2 min read
Pizza și kebab în meniul elevilor de la o școală din Gorj

Un primar dintr-o comună din județul Gorj, Roșia de Amaradia, a accesat fonduri europene pentru mâncarea caldă a școlarilor, precizează Știrile Kanal D, pe pagina de Facebook.

Faptul că meniul a conținut pizza și kebab ar fi fost dorința părinților și copiilor, explică primarul.
Introducerea programului „Masa Caldă” în școlile din România a scăpat mulți părinți de grija mesei de prânz a copiilor.
Pe lângă aripioare de pui, chiftele de porc, paste carbonara, săptămâna acesta elevii din Roșia de Amaradia primesc kebab, pizza, tortilla și șnițel de pui.
Cu toate că acestea sunt feluri de mâncare gustoase, preferate de aproape oricine, nu se află pe lista propusă de Institutul de Sănătate Publică, anunță gandul.ro.

Mai mult, alimentele procesate care constituie mâncarea fast-food ar trebui să fie o excepție în meniul copiilor, nu un obicei, avertizează medicii nutriționiști.
„Riscul ar fi dacă copilul începe să prindă o poftă mai mare pentru preparatele respective și atunci se vor repeta în dieta copilului. Mănâncă la școală, mănâncă și acasă”, a spus Radu Ababi, nutriționist clinician.
Mesele nesănătoase, împreună cu practicarea sedentarismului, duc, în timp, la obezitate. În România, 1 din 4 copii este obez, iar această cifră este în creștere. 
Obezitatea este o boală cronică și poate duce la numeroase complicații ale sănătății, iar în cazuri extreme, chiar la moarte.
Unele persoane sunt de acord cu sfaturile specialiștilor privind mâncarea pe care copiii o primesc la școală, în timp ce alții susțin că nu e așa o mare problemă.
Iată câteva comentarii de pe Facebook cu privire la acest subiect:
„Fast food-ul e nociv. Societatea ar trebui informată despre efectul acestui fel de nutriție. Asta nu este doar părerea mea personală, ci asta s-a constatat în nenumărate studii în diferite țări pe tot globul”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.