PNL, USR și PSD l-au validat pe Francisc Tobă prin falsuri oficiale penale

1 min read
PNL, USR și PSD l-au validat pe Francisc Tobă prin falsuri oficiale penale

Mandatul colonelului Francisc Tobă a fost validat de către PNL, PSD și USR, deși AUR s-a opus vehement acestui lucru, având în vedere situația cotroversată a acestuia, colonelul fiind acuzat de crime la Revoluție.

PNL, PSD și USR au decis să valideze mandatul lui Tobă, deși Alianța petru Unirea Românilor a ținut cont de opinia românilor și a cerut invalidarea mandatului său, Francisc Tobă fiind acuzat că a fost implicat în reprimarea sângeroasă a Revoluției din 1989.

Ceea ce este și mai grav este faptul că validarea s-a făcut pe baza unui articol modificat în ceea ce privește modul de funcționare a Camerei Deputaților. Acest articol a fost modificat fără ca ședința să se fi desfășurat efectiv.

Deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, a afirmat că s-au întocmit acte false de către membri ai Parlamentului României.

Comisia de validare a lui Francisc Tobă a întocmit un raport ca și cum ar fi avut loc un vot și ședință, adică au întocmit acte false, și au trimis la plen unde s-a votat modificarea articolului de funcționare a Camerei Deputaților. Prin această modificarea a fost posibilă validarea lui Francisc Tobă. Vorbim de infracțiuni ce țin de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

AUR va face plângere penală împotriva deputaților care au întocmit actele respective.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.