Poliția Economică a descins în piața de la Matca cu mascați! Comerțul – sistat pe perioada verificărilor!

3 min read
Poliția Economică a descins în piața de la Matca cu mascați! Comerțul – sistat pe perioada verificărilor!

Angelica Lefter
– 3 iunie 2021 16:53

Foto: Tecuceni.ro

Noi controale în piața de gros din Matca, județul Galați! La numai două săptămâni de când inspectorii fiscali erau să fie bătuți de comercianții din această piață, inspectorii de la Poliția Economică au luat din nou mătcașii la puricat pentru acte și case de marcat. De data aceasta, comisarii au fost asistați de mascați!Verificările continuă în piața din Matca. De data aceasta legumicultorii au primit o vizită de la Poliția Economică, după ce în luna mai a avut loc un conflict între inspectorii fiscali și producători. Primarul comunei Matca a transmis atunci celor care își vând marfa la piață să intre în legalitate pentru a nu mai exista probleme cu autoritățile.Foto: Tecuceni.ro
”Piața celui mai mare bazin legumicol din județ este la acest moment închisă pentru efectuarea controalelor economice. Un nou control al Poliției Economice este în desfășurare în piața de la Matca, dar de data aceasta au venit însoțiți de mai multe efective ale Serviciului Acțiuni Speciale”, au anunțat jurnaliștii de la Tecuceni. ro.Primarul localității Matca, Marin Gheorghe a făcut și el o declarație despre controalele în piața locală, iar îndemnul său către comercianți este de a intra în legalitate.”Pentru evitarea interpretărilor si pentru clarificarea situației legate de controlul care a fost efectuat astăzi în piața de legume, precizez următoarele:
 Nu am putut fi prezent în piață, datorită unui control în cadrul primăriei de la aceeași instituție, legat de documentația necesară pentru funcționarea în cadru legal al Centrului de colectare legume.
 Vă rog din nou pe această cale, veniți și avizați carnetele și atestatele pentru a fi în legalitate. Nu va primi nimeni nici o amendă dacă deține actele necesare ca producător.
 Vă îndemn la calm și răbdare până ce lucrurile se vor așeza. Trebuie să existe un dialog respectuos între noi și instituțiile statului pentru a exista înțelegere de ambele părți.
 Atât cât ține de noi Primăria Matca, vom face tot ce ne stă în putință în ceea ce ține de acte, de ordine și de promovarea produselor locale.
 Primăria Matca oferă pliante de informare pentru afișarea prețului sau a provenienței mărfii, care trebuiesc puse în momentul când expuneți marfa în piață.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și sper ca lucrurile să vină pe un făgaș normal. Știu că anul acesta nu este unul prea bun atât la cantități cât și la prețul legumelor.Vă înțeleg supărările pentru că și familia mea muncește în același domeniu dar trebuie să ținem capul sus și să mergem mai departe. Toate domeniile sunt afectate nu doar noi, iar anul acesta trebuie să fim mai chibzuiți și mai înțelepți în gestionarea banilor”, transmite edilul din Matca, județul Galați.Foto: Tecuceni.ro
Legumicultorii din zonă sunt de acord cu îndemnurile primarului și spun că dacă oamenii din comună ar fi mai calmi, nu ar fi existat atât de mare agitație pe acest subiect, după cum spune și Cornel Arhip, care a comentat la postarea edilului.”Nu e nicio supărare că se fac controale,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.