Politica și limbricii – CRITICII.RO

Nu mai am fire de păr pe cap de câte ori am scris despre imbecilitatea guvernanților în legătură cu „masurile împotriva Covidului”. Lumea a putut fi manipulată la începutul așa zisei pandemii, inoculandu-se un sentiment de frică. Frica, dragii mei, este instrumentul cel mai eficient de manipulare. Iar frica de a nu pierde ceva este mai mare decât frica de a nu avea, de a nu putea dobândi un lucru. Un exemplu banal și pe care îl putem întâlni frecvent: un angajat se va concentra mai bine la locul de munca și va munci cu un randament superior dacă i se transmite ideea că dacă nu lucrează, va fi dat afară. Nu același randament l-ar avea dacă i s-ar promite de exemplu o creștere cu 10% a salariului lunar.

Așa se întâmplă și cu aceste restricții aberante, ca să fiu elegant. La început, manipularea a avut ca substanță, frica de boală, frica de moarte. Stăteam închiși în case ca animalele, cu o botniță pe gură total ineficientă, rafturile cu alimente din magazine erau goale, iar o sticlă de spirt costa cât o operație de apendicită. Dar ne-am adus aminte de imnul național și ne-am deșteptat.

Au văzut că nu ne mai pot ține în case, au început cu noi restricții tembele: botniță purtată pe tot parcursul zilei, magazine închise la orele 18, domenii întregi de activitate închise, cu consecințe grave asupra încasărilor la buget. Domnul Tataru ne spunea cu o siguranță demnă de filmele cu Van Damme că masca o poartă doar oamenii bolnavi, nu cei sănătoși. Pai, ce făcuși nene? Te lovise o tulpină rară de Covid cerebral? Iar domnul Rafila, acum bun prieten cu un alt Ascaris lumbricoides. Cum, nu știți ce este un Ascaris lumbricoides? este un limbric, dar am vrut să mă dau intelectual. A, uitasem, era o specie rară de limbricus politicus spionus, pe numele său Raed Arafat.

Nu ne-au convins nici așa să ne vaccinam, căci ăsta era scopul suprem. Vaccinarea, antidotul minune care nu are contraindicații nici cât o aspirină. Nu contează că nu a avut timp să fie testat, daca toți cei 3 magi, Tataru, Rafila și Arafat au primit informația că este miraculos, pai, așa este. No comment, breaking news! Sau fake news? Tot pe acolo.

Ce au făcut mai departe aceste minți luminate? Au zis să creeze disensiuni între oameni, să fie mai ușor de implementat planul lor bolnav. Vaccinații au voie să circule noaptea, au voie în mall-uri, au voie peste tot. Nevaccinații să stea acasă, pai, ce să caute ei afara? Boala trebuie combătută, nu? Brusc, testele folosite pe scară largă, nu mai sunt bune. Și-au făcut „băieții” banii cu testele, acum urmează alt tun: vaccinul, adevărată miza.

Păi, măi imbecililor, vă dau un exemplu elementar trăit pe propria piele: eu m-am dus cu un prieten la un meci de fotbal, eu nevaccinat, el vaccinat. Pe vremea aceea, testarea era obligatorie pentru cei nevaccinati. Eu m-am testat, el,

 » sursa: www.CRITICII.ro