Polonia refuză să plătească amenzile impuse de Uniunea Europeană pentru reformele din Justiție – 4media.INFO

1 min read
Polonia refuză să plătească amenzile impuse de Uniunea Europeană pentru reformele din Justiție – 4media.INFO

După ultimele reforme din justiție, Polonia a fost aspru criticată de oficialii UE. Mai mult, au fost și trimiși în judecată iar Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că ar trebui ca aceste reforme să fie anulate.

Astfel, Polonia s-a văzut nevoită să achite zilnic o amendă în valoare de un milion de euro. Aceasta fiind cea mai mare sancțiune primită de un stat membru UE.

În schimb, oficialii polonezi au anunțat că nu vor ceda șantajului UE. Pe lângă faptul că nu vor anula reformele din justiție, aceștia au anunțat că nu intenționează să plătească nici amenda primită în urma deciziei CJUE.

În acest mod, Polonia arată încă o dată că nu se supune directivelor Bruxellului, aducând un nou afront instituțiilor europene.

Marcin Romanowski (foto sus), ministru adjunct al justiției din partidul Polonia Unită – partener al PiS, care este condus de Ziobro – a lăsat de înțeles că fondurile nu vor fi transferate niciodată. „Hotărârea CEJ este o încălcare a competențelor guvernului polonez și ar trebui ignorată”, a scris el pe Twitter. „Poate că oprirea plăților noastre UE îi poate aduce pe eurocrați la fire?”

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.