Povestea americancei care s-a mutat în România și a adoptat 10 copii bolnavi

2 min read
Povestea americancei care s-a mutat în România și a adoptat 10 copii bolnavi

În ultimii ani, ea a reușit să adopte 7 copii cu probleme de sănătate, care au fost abandonați în spitale, orfelinate sau pe străzile din România, și este în proces de adopție cu alți trei micuți.

Sarah Nicole Smith s-a născut în în Carolina de Nord și este psiholog. A venit pentru prima dată în România în 2006 ca voluntar, pentru două săptămâni, după care s-a întors în Statele Unite pentru a-și finaliza studiile de master. Trei ani mai târziu, cu gândul la copilași, s-a întors în România, unde a rămas definitiv.
„Eu am venit în România să lucrez cu copii orfani în 2006, prima dată pentru două săptămâni. În 2009, m-am mutat în România pentru doi ani… și încă sunt aici. Eu mergeam prin spitalele unde erau bebeluși abandonați și în centrele de plasament. Erau zile când ajungeam la copii la 9 dimineața și plecam după 9 seara acasă. Iubeam să stau cu bebelușii/copiii, să petrec timp cu ei.”, povestea Sarah in urma cu trei ani, pentru blogul alinaprodan.ro.
Prima adopție a făcut-o în 2014 – un bebeluș cu sifilis, suspect epilepsie, dintr-o mamă dependentă de droguri care locuia pe stradă și avea mai multe boli. „Era un bebeluș care pe alții îi speria, dar pentru mine era perfect. Țin minte și acum cum trebuia să merg cu el de două ori pe zi la spital să-i facem injecții cu penicilină. Dar nu m-am speriat de lucrul asta. El este acum un copil perfect sănătos și foarte deștept. Visează să devină astronaut și iubește să învețe. Vorbește perfect româna și engleza. Este cel mai minunat copil”, a explicat Sarah, pentru aceeași sursă.
Al doilea copil a fost o fetiță de 6 luni, iar al treila – un băiețel cu sindrom Down. Al patrulea copil a fost o fetiță cu operație pe inimă,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.