Premierul Poloniei: „Este un șantaj! UE este responsabilă pentru prețurile ridicate la gaz și energie” – 4media.INFO

2 min read
Premierul Poloniei: „Este un șantaj! UE este responsabilă pentru prețurile ridicate la gaz și energie” – 4media.INFO

Uniunea Europeană este parțial responsabilă pentru prețurile ridicate la gaz și energie în Europa, a declarat, joi, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, la postul de televiziune TVN24. „Rusia este responsabilă, iar Bruxelles-ul este, de asemenea, răspunzător pentru prețurile foarte mari la energie și gaze” – a spus Morawiecki.

Totodată, acesta a menţionat încă o dată gazoductul Nord Stream 2 ca element de șantaj pentru gaz. „Noi, în Europa, în întreaga Uniune Europeană, trebuie să răspundem ferm la un astfel de șantaj. Trebuie să răspundem cu o politică decisivă pe termen scurt, precum și cu o dezvoltare a infrastructurii de gaze și energie pe termen lung” – a declarat premierul polonez.

Liderii satelor Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la modul în care trebuie răspuns la o criză a gazelor naturale fără precedent care a dus preţurile la electricitate la un nivel record, după ce Polonia şi Cehia au cerut măsuri mai puternice pentru a plafona costul certificatelor de poluare.

Majoritatea celor 27 de state membre UE au adoptat deja măsuri la nivel naţional pentru a-şi proteja consumatorii şi firmele de impactul creşterii preţurilor la energie, fie prin reducerea taxelor sau prin subvenţii directe către gospodăriile vulnerabile. În condiţiile în care creşterea preţurilor nu dă semne de încetinire, există îngrijorări cu privire la efectele asupra inflaţiei şi riscurile la adresa revenirii economice.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.