Prevenirea bullyingului și a cyberbullyiongului în mediul școlar

Obiectivele cursului:
1. Ridicarea gradului de informare a cadrelor didactice din sistemul de învățământ despre bullying, cyberbullying și riscurile acestora;
2. Sporirea intervenției cadrelor didactice în prevenirea bullyingului;
3. Crearea și dezvoltarea opiniilor cadrelor didactice despre combaterea bullyingului în școli și mediul online;
4. Dezvoltarea factorilor protectivi pe care cadrele didactice le pot folosi în prevenirea bullyingului în școli.
5. Instruirea cadrelor didactice în prevenirea comportamentului de tip bullying în instituțiile de învățământ;
6. Recunoașterea factorilor de risc care pot afecta procesul de învățământ cauzate de bullying;
7. Instruirea cadrelor didactice în identificarea adecvată și eficientă a bullyingului. Nume proiect: Prevenirea bullyingului și a cyberbullyiongului în mediul școlarOrganizatori: Eduland Publishing și Editura EdulandCondiţii de participare: Proiectul este dedicat cadrelor didactice de la toate tipurile de învățământ, cadrelor didactice auxiliare, părinților ect.Perioadă înscriere: 26.10.2021 – 05.11.2021Perioadă desfăşurare: 26.10.2021 – 10.11.2021Eduland Publishing SRL și Editura EduLand organizează programul de formare la nivel național dedicat cadrelor didactice și cadrelor didactice auxiliare din învățământul preuniversitar. La acest program se pot înscrie cadre didactice de la orice nivel (preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal), cadre didactice auxiliare (secretar, contabil, bibliotecar, instructor educativ, consilier școlar etc.). Înscrierea se realizează prin completarea formularului disponibil aici. Coletele cu adeverințele se trimit până la data de 10 decembrie 2021.
Structura programului

Webinar – 2 ore

Webinarul se organizează în grup de maximum 150 participanți în zilele de vineri, în intervalul orar 17:00 – 19:00. Pentru urmărirea locurilor libere verificați formularul de înscriere aici. Primiți linkul întâlnirii prin email. Activitatea se desfășoară pe ZOOM.
Lectorul webinarului: Prof. Vasilescu Emilia – formator și expert în prevenirea și combaterea violenței prin metode restaurative.

Curs de formare – studiu individual cu ajutorul cursului pus la dispoziție – 40 ore

Cursul se desfășoară sub formă de studiu individual. După completarea formularului de înscriere primiți pe e-mail suportul de curs.

Masă rotundă – 2 ore

Masa rotundă se organizează în zilele de sâmbătă în interval orar 11:00 – 13:00.
Lectorul masei rotunde: Prof. Vasilescu Emilia – formator și expert în prevenirea și combaterea violenței prin metode restaurative.

Lecție demonstrativă

Diseminați informațiile acestui program în comunitatea dumneavoastră (părinți, colegi, diriginți, psihologi, consilieri școlari etc.).

Participare la un studiu de specialitate cu privire la fenomenul bullyingului în mediul școlar;

După completarea chestionarului de înscriere primiți prin e-mail un formular pentru realizarea studiului de specialitate. După interpretarea rezultatelor o să le primiți și dumneavoastră.

Workshop

Pentru realizarea workshopului primiți trei fișe de lucru cu activități didactice pe care le puteți utiliza la clasă. Activitățile sunt recomandate pentru elevi cu vârsta cuprinse între 6 și 18 ani.

Publicare studiu de caz în ghidul de bune practici cu ISBN

Studiul de specialitate se trimite prin email la edl.cursuri@gmail.com cu subiectul „studiu de specialitate” până la data de 10.11.2021. Document Word (doc. sau docx.) paginație A4,

 » sursa: www.didactic.ro