Prima salată cu roșii, castraveți și ceapă verde, toate românești, din solarul fermierului Ionuț Victor Radu
3 min readAngelica Lefter
– 12 aprilie 2022 07:52
Copiii legumicultorului Ionuț Victor Radu, din județul Olt, se bucură de prima salată din legume coapte în solar
Roșii, castraveți, ceapă verde – ingredientele necesare pentru o salată sănătoasă, sunt disponibile în solarul familiei fermierului Ionuț Victor Radu din comuna Obârșia, sat Câmpu Părului din județul Olt. Primii care s-au bucurat de noua recoltă de legume românești au fost copilașii familiei, care au primit cu entuziasm ”sarcina” de a asista la prepararea primei salate cu roșii și castraveți din recolta anului 2022.Ionuț Victor Radu, un legumicultor în vârstă de 35 de ani, este membru al Asociației Forța Fermierilor și deține o fermă de legume-fructe convențională, de familie, în comuna Obârșia, sat Câmpu Părului din județul Olt, formată dintr-un hectar de solarii, dintre care 7.500 de metri pătrați sunt solarii încălzite. Totodată, mai cultivă 1 hectar de legume în câmp, 2.000 de metri pătrați de căpșuni și aproape 2.000 de metri pătrați de zmeură.În ferma lui Ionuț Victor Radu primele tomate s-au copt, la fel castraveții și ceapa verde, ingrediente necesare pentru o salată sănătoasă, numai bună de savurat de către cei mici, dar și cei mari.Ceapă verde din solarul legumicultorului oltean Ionuț Victor Radu
Prima salată din legumele fermierului Ionuț Victor RaduFamilia legumicultorului a degustat prima salată din propriile solarii încălzite chiar și în această perioadă, după cum a declarat fermierul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.”În trecut mi s-a întâmplat să cultiv doar roșiile în solariile încălzite și când ajungeam la Piața Centrală din Slatina, unde avem un stand, îmi era destul de greu să vând doar roșii, oamenii cereau și castraveți, cereau și o ceapă verde și așa m-am gândit să le pun pe toate în solarii încălzite. Am încercat să le ofer eu oamenilor posibilitatea să-și cumpere de la mine produsele pentru o salată și, iată, am ajuns la momentul acesta când am și realizat acest lucru. Încălzirea este destul de costisitoare, centralele merg și acum, chiar nu le pot opri. Este frig în toată țara, dar la noi sunt 5,6 sau 7 grade Celsius la acest moment, nu ai nicio șansă să coci tomatele fără căldură. Anul acesta chiar a fost un an aparte din acest punct de vedere. Facem și glume: probabil o să le culegem cu fesul pe cap!”, a menționat legumicultorul oltean.Fermierul Ionuț Victor Radu, legumicultor din comuna Obârșia, sat Câmpu Părului, județul Olt
O salată pentru o familie de 4 persoane costă 30 de leiLegumicultorul din Obârșia a făcut costul unei salate în acest moment, cu legume culese din propriile solarii, pentru a demonstra că o familie poate consuma la această vreme legume proaspete, sănătoase și mai ieftine decât ar costa o salată pentru o singură persoană la un restaurant.”Prima salată ne-a costat pe toți undeva la 30 de lei. Am folosit mai puțin de un kilogram de roșii, câțiva castraveți, câteva fire de ceapă. Să zicem undeva la 30 de lei din care am mâncat patru persoane. Mai ieftină decât la restaurant și mai gustoasă.