Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a spus că pelerinajul de Sf. Parascheva va avea loc în acest an

Sărbătorile Iașului vor avea loc, anul acesta, sub amprenta pandemiei de COVID-19, fără concerte, a declarat, joi, primarul Mihai Chirica. Întrebat dacă la Pelerinajul de Sfânta Parascheva se vor închina doar ieșenii, primarul Iașului a spus că ar fi profund neconstituțional.
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a spus, joi, că Sărbătorile Iașului vor avea loc, anul acesta, sub aceeași amprentă a pandemiei de COVID-19.
„De la zi la zi, o parte din aceste evenimente cad unele după altele, pentru că trecerea de la un scenariu la altul ne va obliga să abordăm într-o altă manieră aceste sărbători. Astăzi (joi – n.r.) intrăm în scenariu roșu (…) și începem numărătoarea de 14 zile. Asta înseamnă că data de 14 octombrie ne prinde exact la sfârșitul perioade de scenariu roșu, fără a putea concretiza dacă mai putem gândi și un alt scenariu mai pozitiv decât cel pe care îl avem în momentul de față. Deci e clar că nu putem da înapoi având în vedere infectările zilnice care sunt raportate, nu putem, din păcate, să mergem decât spre scenariu de peste 4 la mie”, a declarat Chirica.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Primarul a spus că în acest scenariu, e nevoie de mare atenție la evenimentele organizate, astfel că nu vor fi concerte.
„Nu va mai fi concert pentru că nu vom putea organiza concert în care să încorsetăm doar 1.000 de spectatori într-un concert public. Automat nici nu putem să creăm o bază de selecție atât de restrictivă încât să sortăm cetățenii Iașului până la limita de 1.000 pentru toți merită să se bucure de sărbătorile Iașului. Deci nu va fi concert. Probabil vor pica și o parte din târgurile pe care noi le-am propus în desfășurarea acestui eveniment.

 » sursa: www.r3media.ro