Profesoara care a renunțat la catedră pentru a lucra la supermarket: „Era ca și cum eram blocată într-o relație abuzivă”

2 min read
Profesoara care a renunțat la catedră pentru a lucra la supermarket: „Era ca și cum eram blocată într-o relație abuzivă”

Maggie Perkins, o femeie din Statele Unite, care a lucrat 8 ani ca profesoară, a mărturisit pe contul său de TikTok, că și-a dat demisia și s-a angajat la supermarket.
În prezent, declară că este mai fericită ca niciodată. În video-ul său, femeia explică motivele pentru care a luat această decizie.
„Acesta este primul an în care nu am avut vacanță de Crăciun. 
Cum mă simt? Mai bine ca niciodată.

Când eram profesoară, de fiecare dată când luam vacanța de Crăciun, mă simțeam atât de extenuată, încât ajungeam să stau în pat, bolnavă, toată perioada.
Acum, am mai multă energie psihică și fizică și mă bucur enorm că am plecat. Mă simțeam de parcă eram într-o relație abuzivă pe care mi-era extrem de greu să o părăsesc”, a explicat Maggie, conform Cafemom.com.
La postarea femeii de pe TikTok, au comentat și alți profesori, care, din păcate, împărtășesc aceleași sentimentele cu privire la această meserie. 
Acest lucru ne confirmă faptul că meseria de profesor te poate aduce în pragul de burnout, mai ales dacă nu ai grijă de tine și neglijezi perioadele de odihnă, sau timp liber.
Maggie mai menționează că sistemul educațional din SUA nu are în vedere faptul că profesorii lucrează mult prea multe ore și atunci când vor să plece, sunt constrânși să rămână. 
„Am plecat și pentru că rezultatele muncii mele erau măsurate mai degrabă în funcție de cât de bine mă pricepeam să ignor problemele evidente ale unui sistem educațional defect; de cât de mult puteam să rezist și să îmi sacrific starea de bine.
Am început să setez anumite limite, care erau mereu încălcate și mă simțeam constrânsă să lucrez în continuare cât mai multe ore cu putință”, a mai mărturisit femeia.
Concluzionând,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.