Profesor, influencer, artist? Ce meserii vor tinerii din generația Z

2 min read
Profesor, influencer, artist? Ce meserii vor tinerii din generația Z

Ei prioritizează activismul social și stabilitatea, potrivit unui studiu realizat de Deloitte. Aceștia apreciază programele de formare și de leadership, conexiunea umană și o cultură autentică a companiei – și vor să investească într-un loc de muncă care investește în ei.

Fiecare generație are propria viziune, propriile valori și opinii. In timp ce pentru generatiile mai in varsta importanta a fost avansarea pe scara ierarhica intr-o companie. generatiile mai tinere sunt atrase de antreprenoriat, autonomie și salarii mari. Iar cea mai tânără generație – Gen Z – cere flexibilitate, scop și echilibru.
În cadrul unui studiu recent, realizat în Statele Unite în rândul a 824 de tineri între 18-29 ani, cei mai mulți au răspuns că vor să devină oameni de afaceri, medici și ingineri. Doar 7% dintre aceștia au precizat că vor să devină artiști sau specialiști IT, în timp ce restul au spus că vor să lucreze în finanțe sau să ajunge asistenți medicali, avocați sau scriitori.

Foto: axios.com

De asemenea, cei din generația Z au tendința de a prefera companiile mari – 58% dintre ei spun că ar prefera să lucreze într-o corporație mare sau mijlocie în detrimentul unui start-up sau al unui loc de muncă la stat.
Principala motivație a tinerilor care avansează în carieră este împlinirea personală (49%), urmată de beneficiile financiare (25%).
Contrar sondajelor de opinie care indică faptul că Generația Z se preocupă mai mult decât generațiile anterioare de poziția angajatorilor lor față de problemele sociale, doar 9% dintre respondenți au declarat că impactul societal este principala lor motivație atunci când vine vorba de muncă.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.