Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

3 min read
Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

Misiunea profesorilor nu constă numai în transmiterea de informații sau în formarea de abilități. Formează caractere, contribuie în mod semnificativ la echilibrul emoțional al elevilor și sunt priviți ca modele de comportament. Relația pe care profesorii o construiesc cu copiii zilnic, la clasă, se poate dovedi, în timp, esențială pentru mulți din ei.
De aceea, când se vorbește despre dezvoltarea încrederii în sine a copiilor și adolescenților, majoritatea cadrelor didactice recunosc importanța acesteia. Programul „Dove – Ai încredere în tine” vine în sprijinul profesorilor, oferindu-le resursele de care au nevoie pentru organizarea atelierelor de încredere în propriul corp, destinate elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani.Noile materiale oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine”Acum este mai ușor ca oricând să implementați un atelier despre încrederea în propriul corp în clasa dumneavoastră, deoarece resursele oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine” au fost îmbunătățite.
Materialele au o structură mai compactă și mai ușor de urmărit și includ toate documentele de care aveți nevoie pentru a organiza atelierul, fără a fi nevoie de alte resurse suplimentare. Îmbunătățirile aduse materialelor înseamnă că nu veți  fi nevoiți să improvizați sau să creați resurse noi și nici nu veți avea dificultăți în accesarea și folosirea informațiilor oferite de program. 
Ghidul pentru profesori cuprinde o descriere detaliată și clară a obiectivelor de învățare și informații complete despre resursele materiale de care aveți nevoie pentru organizarea atelierului.
Ghidul pentru elevi constă în prezentarea pe care o veți folosi la clasă în timpul atelierului, urmând aceeași structură ca ghidul pentru profesori. Prezentarea pentru elevi include și link-urile către materialele video pe care le veți urmări și discuta împreună cu elevii.
Fișele de lucru pentru elevi cuprind întrebări relevante pentru subiectele abordate în cadrul atelierului și includ sugestii care să îi ajute pe copii să găsească răspunsuri cât mai complete și cât mai sincere. În plus, activitățile propuse în fișele de lucru îi încurajează pe adolescenți să fie proactivi în promovarea încrederii în sine și a autenticității în relațiile cu cei din jur.
Descoperiți și descărcați gratuit:

ghidul pentru profesori (cu indicații și sfaturi care abordează în detaliu ghidul pentru elevi)
ghidul pentru elevi (prezentarea pe care o veți folosi în cadrul atelierului)
fișele de lucru pentru activitățile organizate în clasă.

Așadar, resursele îmbunătățite oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine” reduc la minimum efortul pe care trebuie să îl faceți pentru implementarea acestuia la clasă, astfel încât succesul să fie cât mai accesibil, iar munca dumneavoastră cât mai plăcută. Iată motive suficiente pentru a explora aceste materiale și pentru a le recomanda și altor cadre didactice.
Ce este bine să știți despre organizarea programului în școala dumneavoastră:

Orice cadru didactic poate implementa acest program, cu acordul profesorilor diriginți.
Programul poate fi implementat la nivelul întregii școli, cu acordul directorului. Aflați mai multe detalii despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice participante la program trimițând un email la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0747249522.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.