Programul Rabla 2023 începe din 17 martie. Prima de casare a fost majorată

2 min read
Programul Rabla 2023 începe din 17 martie. Prima de casare a fost majorată

Violina Gorcinschi
– 9 martie 2023 10:49

Noua ediție a programului Rabla 2023 (foto: bzi.ro)

Rabla 2023 – lansat pe 17 martie. Ministerul Mediului a anunțat lansarea unei noi ediții a programului Rabla. Persoanele care doresc să se înscrie pot beneficia de condiții mai bune de această dată, majorându-se suma pe care o vor primi de la prima casare. Statul oferă până la 10.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou, în schimbul celor care vor fi date spre casare.
Programul Rabla 2023, cu condiții mai bune
Ministerul Mediului i-a anunțat pe comercianții auto că programele Rabla și Rabla Plus 2023 urmează să înceapă pe 17 martie.Ordinele au fost în dezbatere publică până ieri, miercuri – 8 martie, iar procedura aplicată va fi disponibilă pe Monitorul Oficial. Ghidul de Finanțare acoperă o perioadă de 5 ani, însă acesta poate fi modificat ori de câte ori este nevoie, așa cum s-a întâmplat în acest an.Pentru Rabla Clasic, intervin următoarele schimbări:
emisiile sunt reduse cu până la maximum 155g CO2/km;
plafonul valorii solicitate pentru decontare este de minim 300.000 lei;
posibilitatea de a anula notele de înscriere este eliminată, și
este exclusă condiția de a casa un vehicul uzat în schimbul unuia nou, pentru instituțiile publice.
perioada de valabilitate a notelor de înscriere este redusă cu până la 90 zile, timp în care toate formalitățile necesare trebuie să fie îndeplinite.

În cazul în care termenul menționat nu este respectat, de suma alocată, blocată inițial, vor beneficia alte persoane, potrivit Antena 3 CNN. Cei care se înscriu la program vor primi mai mulți bani în această ediție (foto: manager.ro)
Prima de casare în programul Rabla 2023 a fost majoratăPersoanele înscrise la program pot primi 7.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete sau a unei mașini noi, în schimbul casării unui vehicul uzat. Dacă se oferă două autoturisme spre casare, se acordă 10.000 lei pentru cumpărarea unei mașini noi.Informațiile arată că, pentru prima casare se acordă diferite ecobonusuri, cum ar fi 1.500 lei pentru mașinile noi, al căror sistem de propulsie emite maximum 120 CO2/km în sistemul WLTP.Aceeași sumă este acordată și pentru autoturismele echipate cu monitorizare GPL/GNC (în afara motocicletelor), în cazul casării unei mașini cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care deține o normă de poluare Euro 3 sau inferioară acesteia sau pentru un autovehicul nou de tip motocicletă, a cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km.

În plus, beneficiarii pot primi suma de 3.000 lei pentru mașinile noi, dotate cu sistem de propulsie hibrid.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.