Proiect de lege: Toate instituțiile statului să se aprovizioneze numai cu produse alimentare românești provenite de la producători autohtoni

Senatorul Călin Matieș a anunțat un proiect de lege prin care instituțiile statului vor fi obligate să se aprovizioneze numai cu produse alimentare românești, provenite de la producătorii autohtoni, informează Agrointel.
Conform acestuia în program vor fi incluse instituții de la popota Ministerului Apărării Naționale (MAPN), Jandarmerie, Spitalele, Cantinele școlare la alte instituții publice cu servicii de alimentație publică internalizate care vor fi obligate să folosească pe post de materie primă produse provenite din fermele sau gospodăriile producătorilor autorizați! „Și aici aș include pe listă și Parlamentul României!”, a spus senatorul de la PSD.
În proiectul de lege mai-sus menționat, senatorul urmează să prevadă ca statul român să înființeze centrele de colectare și procesare a produselor agro-alimentare.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Lanțul este simplu și scurt, fără samsari și intermediari: producător român autorizat – instituția publică (depozit, cantină)”, a precizat Matieș.
Tot acesta a anunțat că a depus un amendament la legea „Cornul și laptele” prin care statul trebuie să achiziționeze exclusiv produse românești.
„Marți, 30 martie, am depus și un amendament ca în programul Cornul și Laptele să se achiziționeze exclusiv produse românești, de la producători locali autorizați! Gata cu merele din Polonia sau laptele din prafuri! PNL a amânat amendament pentru două săptămâni”, informează Agrointel.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate.

 » sursa: www.r3media.ro