PSD, PNL, USR și UDMR au crescut veniturile parlamentarilor cu 7.500 de lei. AUR s-a opus

2 min read
ANRE, instituție captivă intereselor politice, sinecurilor plătite regește de către statul român – CRITICII.RO

La începutul anului 2023 puterea majoritară formată din PSD, PNL, UDMR și sprijinită de USR a crescut veniturile parlamentarilor.

Sub pretextul că inflația este mare cele 4 partide politice și-au votat creșteri importante ale veniturilor de cabinet. Așa se face că la acest moment fiecare parlamentar poate cheltui lunar cu 7.500 de lei mai mult.

Această sumă impresionantă se poate folosi pentru hoteluri scumpe, restaurante de fițe, secretare drăguțe sau după bunul plac se pot bagă și în buzunar deoarece banii nu trebuie justificați.

În condițiile în care peste 1 milion de pensionari trăiesc cu aproape 1.000 de lei pe lună iar o bună parte dintre români au sub 2.000 de lei salariul lunar, creșterea banilor pentru parlamentari este ofensatoare.

Vorba la români este clară: cine împarte își face parte.

În fiecare lună un parlamentar are la dispoziție undeva între 10.000 de euro și 15.000 de euro. Veniturile unui parlamentar sunt mai mari chiar decât veniturile președintelui României.

Parlamentarii beneficiază și de sistemul de pensii speciale.

Singurul partid care s-a opus acestei creșteri este AUR, formațiunea politică condusă de către George Simion.

Președintele AUR s-a declarat clar împotriva acestor creșteri susținând că sumele date la parlamentari sunt și așa mari și nejustificate având în vedere sărăcia din țară.

AUR s-a opus creșterii veniturilor parlamentarilor dar AUR are doar 10% din voturi, așa că majoritatea PSD, PNL, UDMR sprijinită de USR a reușit să voteze după bunul plac.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.