PSD ȘI PNL NU AU NICI MĂCAR O SINGURĂ SOLUȚIE PENTRU GESTIONAREA CRIZEI – CRITICII.RO

2 min read
PSD ȘI PNL NU AU NICI MĂCAR O SINGURĂ SOLUȚIE PENTRU GESTIONAREA CRIZEI – CRITICII.RO

Importăm enorm. Consecința: o inflație prin costuri. Se pare că lucrurile nu se vor opri aici: prețurile vor crește la toate produsele și serviciile, fie că este vorba despre alimente, energie sau gaze. După ce că avem noi inflația noastră autohtonă, mai importăm și de la alții inflație.

Ce este și mai grav este faptul că nu se oferă nicio rezolvare a crizei (crizelor) în care ne aflam. Nu am văzut nici macar un singur reprezentant al PSD sau PNL, de UDMR nici nu mai vorbesc, care să prezinte o singură soluție.

Fenomenul inflaționist va continua să ia amploare în primul rând din cauza creșterilor la energie, care afectează mai mult coșul de consum din România. Având venituri mici, ponderea cheltuielilor cu energia și utilitățile este foarte mare. Lucrurile merg cât se poate de rău: inflație, scăderea vânzărilor, accentuarea blocajului financiar, intrarea în insolvență a firmelor.

Apropos, dovada sărăciei maxime: unul din trei români trăiește cu salariul minim. Adică 1,6 milioane de români la nivelul anului 2021 dintr-un total de aproape 5 milioane. În timp ce zeci de mii de români sunt privilegiați cu pensii speciale.

Statul este asemenea unei persoane: are venituri și cheltuieli. Ideal ar fi să tai din cheltuieli și concomitent să încerci să aduci bani la buget. Dar dacă nu poți pe termen scurt să aduci bani la buget, atunci tai din cheltuieli. Avem de unde să tăiem. În fiecare an se duc spre privilegiile speciale peste 2,5 miliarde de euro. Prin comparație, toate investițiile din România abia ajung la valoarea de 5-6 miliarde de euro.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.