PSD va vota moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR

2 min read
PSD va vota moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR

ACTUALIZARE 23:25 Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi seara, că PSD nu va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, atâta timp cât nu va avea garanția că adună suficiente voturi pentru ca aceasta să fie adoptată.
Pe de altă parte, social-democratul le dă o veste bună celorlalți contestatari ai premierului Cîțu. Ciolacu spune că PSD va vota o moțiune depusă de AUR împreună cu USR PLUS.
”Să depună moţiune AUR cu USR. Vă spun aici în exclusivitate (n.r. la România TV). Să semneze AUR şi USR moţiunea şi noi o votăm şi pică guvernul Cîţu. Eu împreună cu toţi colegii mei o vom vota, vă promit.
Au suficiente semnături, îi mai cer lui Orban, că pentru el o fac. E treaba lor. Eu am ce vota, nu depun moţioune de cenzură dacă nu am 234 de semnături. Nu se folosesc de PSD ca să îşi negocieze ei nemerniciile din Guvern şi funcţiile lor.
Să depună ei o moţiune, USR-ul cu AUR-ul, să o depună la Parlament şi eu vă promit că toţi colegii mei, 157, o vor vota”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

ACTUALIZARE 21:00 Liderii USR PLUS, reuniţi joi seara în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.
Potrivit acestora, vineri, la şedinţa coaliţiei, va avea loc discuţia finală pe acest subiect al retragerii sprijinului pentru Florin Cîţu.
„Mâine la coaliţie va fi ultima discuţie. Dacă liberalii nu îl retrag pe Cîţu, vom depune moţiunea de cenzură semnată de noi şi de AUR. În weekend va avea loc şi un Comitet Politic al USR PLUS pentru validarea acestei decizii.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.