Raisa Enachi (AUR): PSD și PNL adâncesc prăpastia dintre așteptările și realitatea românilor cu Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2024

3 min read

Deputata AUR Raisa Enachi a făcut o declarație referitoare la Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2024. Aceasta susține că proiecția veniturilor este mult prea optimistă și ține cont de realitatea economică. Prin urmare, PSD și PNL vor continua să adâncească prăpastia dintre așteptările și realitatea românilor și anul viitor.

Proiecția optimistă a veniturilor în proiectul de buget pentru 2024 pare a fi mai potrivită pentru o poveste de ficțiune decât pentru gestionarea reală a finanțelor publice. Această abordare ireală nu face decât să adâncească prăpastia dintre așteptările prezentate și realitatea economică, lăsând românii într-o stare de incertitudine și dezorientare.

„Proiecția unei creșteri a veniturilor cu 20%, în ciuda majorărilor de taxe și impozite, pare mai degrabă o dorință decât o realitate posibilă. Chiar și în scenariul unei conformări maxime, veniturile nu pot depăși o creștere rezonabilă, iar procentul de 34% din PIB pare un prag istoric greu de atins, având în vedere că România nu a depășit niciodată 31%. Această ficțiune financiară nu poate servi decât intereselor de moment, ignorând realitățile economice.

Proiecția unei creșteri modeste a cheltuielilor cu doar 6% pare departe de a reflecta adevărata situație. Cu majorările salariale și de pensii programate, precum și cu dobânzile aferente unei datorii publice în creștere exponențială, cheltuielile vor depăși cu mult această cifră. Ficțiunea unei gestionări eficiente a bugetului nu face decât să ascundă posibile derapaje financiare iminente.

Scenariul unei inflații medii de 6% și a unei creșteri economice de 3,4% în 2024 pare să ignore realitățile actuale ale economiei. Majorările de taxe și impozite vor exercita o presiune fiscală considerabilă asupra sectorului privat, afectând puterea de cumpărare, consumul și investițiile. În contextul actual, aceste proiecții par a fi mai degrabă visuri decât previziuni realiste.

În fața acestei ficțiuni periculoase, românii își exprimă îngrijorarea și cer guvernului să adopte o abordare realistă și responsabilă în gestionarea bugetului.

Este esențial să fim pregătiți pentru eventualele consecințe ale unui buget construit pe baza unor estimări irealiste și să evităm repetarea erorilor din trecut.

Într-un moment de incertitudini economice, guvernul ar trebui să renunțe la ficțiune și să aducă mai multă transparență, realitate și responsabilitate în proiecțiile bugetare. Românii merită o abordare corectă și realistă, iar guvernul are datoria de a se asigura că bugetul reflectă cu acuratețe nevoile și posibilitățile țării în anul 2024. Este timpul să întrerupem acest ciclu periculos și să adoptăm o abordare responsabilă și transparentă în gestionarea bugetului României!

Românii și companiile din sectorul privat nu ar trebui să suporte consecințele unei practici financiare nechibzuite. Guvernul trebuie să prezinte strategii realiste, să estimeze corect veniturile și cheltuielile, și să renunțe la amânările și manipulările bugetare care au afectat țara decenii la rând!”, a declarat Raisa Enachi.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.