Răspuns oferit lui Cristian Pîrvulescu după ce a făcut pe manifestanții din 21 decembrie fasciști – CRITICII.RO

3 min read
Răspuns oferit lui Cristian Pîrvulescu după ce a făcut pe manifestanții din 21 decembrie fasciști – CRITICII.RO

Acest material va fi un răspuns la articolul interviu publicat de ziarul Libertatea și care teoretic prezintă opinia lui Cristian Pîrvulescu, cadru didactic la SNSPA. Cunoscătorii știu faptul că Pîrvulescu este un promotor al globalismului antinațional, așa că subiectivismul și servilismul din cadrul articolului Libertatea se poate vedea în fiecare frază. În realitate ziarul Libertatea pentru a-și susține punctul de vedere și politica editorială antiAUR a căutat în spațiul public o persoană care natural poate să debiteze împotriva partidului politic condus de către George Simion.

În primul rând Pîrvulescu încearcă să minimizeze manifestația din 21 decembrie precizând că au fost prezente doar 2 000 de persoane. În realitate doar în fața intrării de la Senat au fost peste 2 000 de români, protestul adunând în total aproximativ 15 000 de persoane, conform datelor oficiale furnizate de forțele de ordine. Cumva există o disproporție între critica făcută și numărul de persoane ce este prezentat, fapt care arată din nou subiectivism cu scopul de a se diminua importanța protestelor antiguvernamentele. Dacă erau doar 2 000 de persoane, de ce atâta agitație?

Pîrvulescu face o comparația între protestul din fața Parlamentului României și cu cel de la Capitoliu din SUA, atunci când câteva sute de persoane au pătruns în interiorul clădirii. În primul rând chiar și această comparația nu ar trebui să fie una negativă. SUA reprezintă un stat puternic în care cetățenii ies în stradă atunci când drepturile lor sunt încălcate, chiar și cu riscul de a putea ajunge după gratii. Putem spune că dacă astfel de lucruri se întâmplă în principala democrația a lumii, nu vedem de ce românii nu ar urma calea celei mai puternice societăți civile din lume, acolo unde poporul știe să se lupte împotriva corupției din interiorul clasei politice. Cu toate acestea comparația nu este de făcut deoarece în România nu se umblă cu arme, nu s-a dat foc la nimic, doar câteva zeci de persoane au intrat în curte după ce Jandarmeria a permis accesul cu scopul de a se evita o situația tensionată. De asemenea nimeni nu a pătruns în interiorul clădirii.

Manifestația a fost una pașnică și jandarmeria a reacționat foarte bine, gestionând fenomenal poate o posibilă situație conflictuală. Cu toate acestea Pîrvulescu acuză jandarmeria și forțele de ordine prezente că nu ar fi dat ordine să înăbușe manifestația, așa cum a dat Ceaușescu la Timișoara în 1989 sau Iliescu în 1990 cu ocazia mineriadelor. Pîrvulescu acuză forțele de ordine că sunt pline de patrioți și automat dacă ești patriot atunci ești antioccidental.

Pîrvulescu mai susține că la proteste au existat două categorii de participanți: fasciștii și cei manipulați. Deci dacă nu ești fascist și ai participat la protest atunci ai fost manipulat, adică ești slab de cap. Doar atât a putut înțelege Pîrvulescu din faptul că românii sunt nemulțumiți după 32 de ani de furt în care România a fost devalizată, economia a fost pusă pe butuci, resursele țării au ajuns în mâinile românilor și peste 6 milioane de români sunt fugiți din țară.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.