Războiul a inspirat elevii din Rusia să facă roboți în formă de tancuri. Cum au fost tratați elevii români prezenți la concurs – CRITICII.RO

2 min read
Războiul a inspirat elevii din Rusia să facă roboți în formă de tancuri. Cum au fost tratați elevii români prezenți la concurs – CRITICII.RO

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a fost resimțit direct și de un grup de elevi români care au participat la un concurs de Robotică la Sankt Petersburg, în Rusia. Aceștia au fost opriți de organizatori, în mod abuziv, să mai afișeze steagul Românei la stand-ul pe care îl reprezentau și li s-a spus să-și țină gecile pe ei astfel încât să nu se vadă că pe tricouri aveau tricolorul.

De asemenea, elevii au fost obligați să scoată steagul Românei și de pe robotul pe care îl prezentau, fără să li se motiveze în vreun fel această cerință.

„Nu ne lasă să punem steagul nicăieri (…) Voiau să stăm cu gecile pe noi, să nu se vadă tricolorul pe tricou”, a transmis coordonatorul echipei Ionț Panea, informează edupedu.ro

Concursul s-a desfășurat duminică 27 februarie și echipa din România nu a fost lăsată să prezinte ambii roboți pregătiți pentru concurs. Echipa de Robotică a Românei a putut prezenta doar un robot, cu toate că inițial avuseseră aprobarea să prezinte doi roboți. Mai mult, organizatorii au redus și numărul de membri ai echipei românești.

Elevii români au mai atras atenția că una dintre echipele rusești se numește URSS și s-a prezentat la concurs cu niște roboți în formă de tanc.

Alți roboți realizați de echipa URSS aveau însemnele fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste – steaua roșie cu secera și ciocanul.

Războiul nu e niciodată doar despre război

Acesta este un bun exemplu pentru a vedea că războiul din Ucraina ne afectează toate domeniile de activitate. Totuși, acești copii nu au nicio vină directă. De ce trebuie să suporte consecințele acestui război absurd? Cum nici copii din Ucraina nu au nicio vină că liderii lumii nu s-au înțeles și că tații lor au rămas în țară, cu riscul de a muri, în timp ce ei au fost duși pe meleaguri necunoscute, având în față un viitor incert.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.