Reforma administrativă AUR ar aduce 10 miliarde de euro la investiții – CRITICII.RO

1 min read
Reforma administrativă AUR ar aduce 10 miliarde de euro la investiții – CRITICII.RO

Președintele George Simion a propus în aceste zile reformarea totală a statului român prin reducerea numărului de instituții publice și prin reducerea numărului de primării.

Astăzi avem peste 3.200 de unități administrativ teritoriale, mare lor majoritate comune cu doar câteva sute de persoane sau maxim 2.000 de persoane. Aceste comune nu reușesc să acopere din taxele strânse nici cheltuielile salariale. Din acest motiv românii plătesc taxe și impozite însă acestea se duc pe salariile birocrației politice și nu pe investiții.

Rațiunea existenței unei primării este să facă investiții pentru cetățeni, să administreze banul public în mod eficient. Dar acest lucru nu se întâmplă, banii sunt colectați pentru a plăti salariile colectorul ceea ce este absurd.

Reforma propusă de George Simion este de a reduce numărul de instituții și de primării cu două treimi.

Acest lucru ar aduce numeroase beneficii, cum ar fi recucerea birocrației, profesionalizarea instituțiilor dar și 10 miliarde de euro bani pentru investiții.

Suma de bani economisită este una colosală. Cu acești bani se pot construi anual 100 de spitale județene, în fiecare an. Deci și un an de economie ar înseamna bani mulți pentru investiții.

Din 10 miliarde de euro anual am putea construi 1.000 de grădinițe foarte mari, grădinițe moderne la standarde europene.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.