Revoltele închisorii din Ecuador provocate de bande rivale lasă 62 de morți

3 min read
Revoltele închisorii din Ecuador provocate de bande rivale lasă 62 de morți

QUITO, Ecuador – Șaizeci și doi deținuți au murit în revolte în închisorile din trei orașe din Ecuador ca urmare a luptelor dintre bandele rivale și a unei tentative de evadare, au declarat autoritățile.
Directorul închisorilor, Edmundo Moncayo, a declarat într-o conferință de presă că 800 de organe de poliție au ajutat la recâștigarea controlului în interiorul centrelor de detenție. Sute de ofițeri din unități tactice fuseseră dislocate de când au izbucnit ciocnirile luni noapte.
Moncayo a mai spus că două grupuri încearcă să câștige „lupta pentru supremație din cadrul centrelor de detenție” și că ciocnirile au fost precipitate de o căutare a armelor efectuată luni de polițiști.
Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată presupușii deținuți decapitați și dezmembrați în mijlocul unor bălți de sânge.
Revoltele mortale din închisori s-au întâmplat relativ frecvent în ultimii ani în Ecuador, țară a căror închisori au fost proiectate pentru aproximativ 27000 de deținuți, dar găzduiesc in jur de 38000.
Președintele Lenín Moreno a scris pe Twitter că a ordonat Ministerului Apărării „să exercite un control strict al armelor, munițiilor și explozivilor în perimetrul exterior al închisorilor” ca urmare a revoltelor din această săptămână.
Sursa: https://www.nbcnews.com

Deputat AUR: Nu voi accepta activități care duc la desuveranizarea României pe propriul teritoriu
”Nu voi acceptă niciodată activități care, direct sau indirect, duc la desuveranizarea României pe propriul teritoriu”, susține Ionuț Neagu, deputat AUR (Covasna). Declarația a fost făcută în contextul în care Ungaria aplică pe teritoriul României un plan de revitalizare economică, cu trimiteri identitate clare, încâlcând astfel suvernitatea statului român. Este vorba de planul „Kós Károly”,

Patronii de hoteluri și restaurante vor să dea în judecată Guvernul Cîțu
Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a anunțat că a făcut demersurile necesare pentru a acţiona în instanţă Guvernul, în special pentru restricţionarea activităţii, fapt ce a afectat grav întreg sectorul. Decizia l-a luat prin surprindere pe Florin Cîțu, care a declarat că nu înțelege decizia HORA, având în vedere

Manchester City, cu un pas în sferturi după 2-0 cu M’Gladbach. Trupa lui Guardiola are 19 victorii consecutive
în sferturile UEFA Champions League, este favorită la calificare Manchester City după 2-0 cu Borussia Monchengladbach, în meciul tur disputat la Budapesta, dar considerat pe teren propriu pentru echipa din Bundesliga.  19 victorii la rând are Manchester City în acest moment După ce Sterling a reclamat în fără succes acordarea unui penalty în urma unui duel cu Bensebaini,

EXCLUSIV FOTO: Cum arată bugetul pe 2021. Ministerul Sănătății pierde 11%. La Educație avem un plus de 1%
Surse parlamentare au transmis 60m.ro planul pentru Bugetul pentru 2021 și sumele acordate ministerelor din Guvernul condus de Florin Cîțu, precum și banii alocați serviciilor de informații și administrației prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis nu a primit nici un ban în plus față de 2020, Administrația Prezidențială având un buget de 60 de milioane de lei.

Cîțu către protestatarii: Nu văd care e problema
Reacție incredibilă din partea premierului Cîțu. Acesta a declarat că nu înțelege decizia sindicatelor de a ieși în stradă, în condițiile în care în 2021 se păstrează același nivel de salarizare ca în 2020. Și asta, subliniează premierul, în timpul unei cumplite crize economice. „Cred că este încearcă să susțină angajații, dar mesajule este același.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.