Ringo Dămureanu(AUR) – către ministrul Sănătății: „Care sunt cheltuielile de promovare și implementare a vaccinurilor SARS-CoV-2?”

1 min read
Pensionarii, buni doar ca să fie păcăliți în alegeri ? – CURIERUL ROMÂNESC

Din motive necunoscute, achiziția vaccinurilor de către statul român este secretă. Mai mult, nu se cunosc nici cheltuielile prevăzute pentru promovare și implementarea vaccinurilor anti-covid.

Ringo Dămureanu, deputat AUR în Parlamentul României, a adresat o întrebare ministrului Sănătății, Cseke Attile, pentru a scoate la iveală prețul acestor cheltuieli.

„Având în vedere Dreptul fundamental al cetățenilor României la ocrotirea sănătăţii, garantat prin art. 34 din Constituție, potrivit căruia Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice, dată fiind, în plus, criza datorată de pandemie și măsurile successive luate de Guvern pe linia vaccinării populației, vă rog să ne precizați: 

Care sunt cheltuielile publice de promovare și implementare a vaccinurilor SARS-CoV-2 de la momentul apariției acestora și până în prezent? Care este destinația acestor sume pe capitole de cheltuieli și beneficiari ai sumelor?„, cere Ringo Dămureanu.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.