Ringo Dămureanu(AUR) i-a cerut ministrului Sănătății o statistică a deceselor din spitalele românești

1 min read
Pensionarii, buni doar ca să fie păcăliți în alegeri ? – CURIERUL ROMÂNESC

Având în vedere că în spațiul public se vorbește doar de covid-19, Ringo Dămureanu, deputat AUR din partea partidului AUR, a cerut ministrului Sănătății, Cseke Attila, o statistică a deceselor în spitalele românești, pe cauze, lunar, în ultimii 5 ani calendaristici, în urma: virozelor, cancerelor și altor cauze.

Românii au foarte mult de suferit după ultimele măsuri anunțate de autorități. Spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal și paturi la ATI, motiv pentru care toate intervențiile care nu sunt urgente au fost amânate pentru cel puțin 30 de zile din cauza pandemiei.

„Având în vedere Dreptul fundamental al cetățenilor României la ocrotirea sănătăţii, garantat prin art. 34 din Constituție, potrivit căruia Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice, dată fiind, în plus, criza datorată de pandemie și măsurile succesive luate de Guvern pe linia vaccinării populației, vă rog să ne precizați: 

Care este situația statistică a deceselor în spitalele românești, pe cauze, lunar, în ultimii 5 ani calendaristici, în urma: virozelor, cancerelor și altor cauze ?„, cere Ringo Dămureanu.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.