Rodica Boancă (AUR): Politizarea inspectoratului școlar din județul Ialomița a scăzut calitatea învățământului

2 min read

Inspec­toratul Școlar Județean Ialomița a beneficiat de fonduri europene pentru a crește rezultatele la învă­țătură ale elevilor, însă rezultatele întârzie să apară. Senatoarea AUR Rodica Boancă sesizează Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene această situație în vederea demarării unei anchete.

Calitatea slabă a edu­ca­ției oferită de școlile din Ialomița este greu de înțeles în contextul în care Inspec­toratul Școlar Județean Ialomița a cheltuit fonduri europene tocmai pentru a crește rezultatele la învă­țătură ale elevilor.

          În ultimii opt ani, inspectoratul a beneficiat de fonduri europene în acest sens, iar în urma Raportul privind starea învățământului ialomițean rezultatele sunt dezastroase. Raportul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița analizează procentul de promovare al fiecărei unități de învă­țământ din județ în funcție de mediile pe care elevii le-au obținut la finalul fiecărui semestrul al anului școlar. Astfel, în județul Ialomița există unități de învățământ a căror rată de promovare este mai mică de 60%, deși fondurile au fost alocate în special pentru creșterea rezultatelor școlare.

          Îngrijorată de situația numirilor politice în fruntea inspectoratelor școlare, în conformitate cu prerogativele dumneavoastră, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care a fost valoarea totală a fondurilor europene alocate Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, în intervalul 2014- 2022?
  2. Care au fost proiectele finanțate din fonduri europene de către inspectorat?
  3. Având în vedere rezultatele nesatisfăcătoare, aveți în vedere demararea unei anchete cu privire la modul în care fondurile primite au fost utilizate?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.