Rodica Boancă(AUR): „Domnul Cîțu și doamna ministru Mihăilă îmi recomandă să îmi vaccinez copilul, fără ca ei să aibă studiile necesare în privința asta. România nu mai are specialiști?”

3 min read
Rodica Boancă(AUR): „Domnul Cîțu și doamna ministru Mihăilă îmi recomandă să îmi vaccinez copilul, fără ca ei să aibă studiile necesare în privința asta. România nu mai are specialiști?”

Distribuie acest articol!
Rodica Boancă, senator AUR, a venit la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre cadoul oferit de Florin Cîțu copiilor, de 1 Iunie și digitalizarea sistemului de învățământ. Urmăriți întreaga emisiune pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5Apr5t9qGY/
Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre maratonul de vaccinare împotriva covid-19 organizat de Florin Cîțu pentru copii pe 31 Mai – 1 Iunie. Valeriu Gheorghiță a declarat că de Ziua Copilului, copii cu vârsta cuprinsă în 16-18 ani vor fi celebrați cu o injecție anti-covid19. “Am aflat cu stupoare acest demers și este atât de mult cinism în povestea, încât rămâi blocat. Astăzi, este o zi în care copii ar fi trebuit să meargă în format clasic la școală și tot astăzi vine guvernul Cîțu cu această propunere de Ziua Copilului. Mă gândesc că poate o alocație, o bursă, sprijinirea sportului pentru adolescenți sau creare unor centre pentru copii ar fi fost mai nimerite decât acest maraton de vaccinare prin de Ziua Copilului. Discutăm despre un aspect destul de grav pentru că pune în pericol siguranța națională. Copiii sunt resursa vitală a acestei țări și sunt puși în pericol prin acest vaccin care se află încă în fază de testare până în 2023. Nu spun eu acest lucru, o spun toate vocile, toți medicii cinstiți la nivel internațional și toți epidemiologii.
Domnul Cîțu face niște declarații, iar dacă peste un an apar niște efecte adverse ale acestor vaccinuri asupra sănătății copiilor, ce răspundere poartă domnul Cîțu? Eu nu am nimic cu vaccinarea, dimpotrivă, susțin vaccinarea populației împotriva bolilor și cu acele vaccinuri testate și verificate. Nu putem nega faptul că vaccinarea a stopat foarte multe boli, problema este că această vaccinare anti-covid poartă o serie de incertitudini și de neclarități asupra ei. De ce vine domnul Cîțu sau doamna ministru Mihăilă să îmi recomande să îmi vaccinez copilul, dacă ei nu au studiile necesare în privința asta? România nu mai are virusologi, epidemiologi sau specialiști? Problema este că acești oameni de specialitate nu vor ieși niciodată în față pentru că nu vor să își asume aceste lucruri, dar mai ales nu se cunosc multe lucruri despre aceste vaccinuri.” susține senatorul AUR, Rodica Boancă.
Întrebată ce părere are despre obligativitatea guvernului ca profesorii să se vaccineze, altfel nu vor putea să participe la ore, doamna Rodica Boancă răspunde: “Este un atentat la adresa unui sistem deja aflat în colaps. Sistemul de educație, în momentul acesta, este ca o navă în derivă pe o mare în furtună și care nu are căpitan. Resursa umană, prin profesori, mai ține acest sistem în picioare și nimeni în ultimii 30 de ani nu și-a asumat vreo măsură concretă. Există o problemă majoră și anume: profesorii se tem de aceste vaccinuri pentru că nu se știu efectele adverse. Pe domnul Cîmpeanu ar trebui să îl preocupe faptul că acest sistem de educație are cei mai prost plătiți angajați, ce mai demotivați angajați și cel mai prost sistem de angajare, unde dai examen de titularizare 20 de ani la rând fără să ai un post pe care să te titularizezi și cu o politizare extremă a acestui sistem de învățământ. Nu s-a investit în sistemul administrativ, nu s-a investit în logistică, în infrastructură, în oameni sau copii, în absolut nimic, și este un minister care își devorează angajații, ca și restul ministerelor de altfel.
Urmăriți emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5Apr5t9qGY/

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.