Români blocați la granița Europei cât timp politicienii își votează funcții

2 min read

Granițele Uniunii Europene se închid din nou, așa cum s-a întâmplat și în primăvară.

La momentul de față circulația între Franța și Marea Britanie s-a blocat terestru iar linii aeriene au fost suspendate.

Măsura a fost luată în mod pripit după ce s-a aflat de existența unei noi tulpini a noului coronavirus. Nu știm dacă informația este adevărată sau nu, dar cu siguranță este suspectă această apariție tocmai când noi consideram că problema este ca și rezolvată datorită apariției unui vaccin.

Zeci de mii de români se îndreptau spre casă pentru a putea sărbători sfârșitul de an și nașterea lui Isus Cristos… Dar ce să vezi: Franța a închis granița și a trecut pe o procedură birocratică complicată prin care pune pe cei care doresc să tranziteze ca să facă un test covid.

Mii de camioane erau astăzi blocate la granița dintre cele două stat europene.

Un comunicat al prim-ministrului francez Jean Castex a declarat marți că cetățenii francezi ar putea reveni în Franța din Marea Britanie începând de miercuri, dacă pot demonstra un test negativ Covid-19.

Alți cetățeni care locuiesc în Franța sau Uniunea Europeană vor putea, de asemenea, să intre în Franța din Marea Britanie cu un rezultat negativ al testului.

Procedurile specifice pentru reluarea traficului rutier de marfă vor fi detaliate în următoarele ore, a adăugat acesta.


Acest aranjament se va aplica până cel puțin pe 6 ianuarie, cu excepția cazului în care are loc o posibilă revizuire bilaterală sau europeană până atunci.


Temându-se de răspândirea unei variante de coronavirus potențial mai contagioase, Franța a fost printre cele zece de țări care și-au închis frontierele cu Marea Britanie în weekend.

Între timp nimeni nu mai apară pe români, care s-au văzut în situația în care președintele, guvernul și parlamentul sunt mult mai preocupați de împărțirea funcțiilor publice până la sfârșitul acestui an.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.