Rusia expulzează trei diplomați UE

1 min read
Rusia expulzează trei diplomați UE

Rusia a anunțat vineri că expulzează diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele de luna trecută împotriva trimiterii la închisoare a opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi, informează Reuters.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a transmis şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, aflat într-o vizită la Moscova, că Uniunea Europeană nu este pentru Moscova un partener de încredere.

Comentând cu privire la posibilitatea instituirii de noi sancţiuni din partea UE împotriva Rusiei în cazul lui Aleksei Navalnîi, Lavrov a afirmat că Moscova s-a obişnuit deja cu restricţiile unilaterale ale UE care nu au niciun fundament legitim.

EUObserver a citat surse nenominalizate din cadrul UE, afirmând că Rusia a expulzat diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia pentru participarea la mitinguri în sprijinul opozantului încarcerat Alexei Navalnîi.

Cei trei diplomați au fost declarați persona non grata și li s-a cerut să părăsească imediat Rusia, scrie agenția rusă Tass. Ministerul de Externe rus a declarat într-un comunicat că Moscova consideră inacceptabile acţiunile diplomaţilor.

Ministerul de Externe suedez a anunţat vineri că unul dintre diplomaţii săi a fost expulzat din Rusia, însă respinge acuzația Rusiei: „respingem afirmaţia Rusiei că diplomatul a participat la demonstraţie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe suedez, citată de Reuters.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.