S-a confirmat: Iată cum vor fi testați elevii în școli începând din 5 mai

2 min read
S-a confirmat: Iată cum vor fi testați elevii în școli începând din 5 mai

Cum vor fi testați elevii în școli începând din 5 mai
Testele rapide de salivă nu reprezintă o opțiune în școlile din România. Începând din 5 mai, elevii vor fi testaţi la școală cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul nazo-faringian.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței de Guvern de miercuri:
„Avem o comunicare bună cu Ministerul Educației. Noi am cerut un punct de vedere la Institutul Național de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educației, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudat nazofaringian, rămâne opțiune pentru copiii care merg la școală.
În ceea ce privește testarea cu testele din salivă, opinia redată de specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică – și care este concordantă cu recomandările internaționale – este că rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapidă antigenică din suabul (n. red. tamponul) nazofaringian. Urmează ca împreună cu Ministerul Educației să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la școală”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit adevarul.ro.
De asemenea, aceasta mai spune că INSP a făcut câteva recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale şi la clasele terminale în ceea ce privește purtarea măștii, aerisirea sălilor de clasa și păstrarea distanței fizice.
„Cei de la Institutul Național de Sănătate Publică au făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale și la clasele terminale, recomandări legate mai degrabă de măsurile de prevenție, purtarea măștii, aerisirea și păstrarea distanței fizice.
În momentul acesta, suntem în curs de a discuta cu Ministerul Educației, vom avea forma finală a ordinului comun al celor două ministere cât de curând,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.