S-a deschis un talcioc gratuit pentru fermierii care își vând cerealele

2 min read
S-a deschis un talcioc gratuit pentru fermierii care își vând cerealele

Roxana Dobre
– 29 noiembrie 2022 16:47

Cel mai nou talcioc agricol din România a fost deschis de către un fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. În cadrul târgului, producătorii agricoli își pot comercializa cerealele fără a plăti nicio taxă până la finele anului.
Fermierii care vând cereale își așteaptă clienții în noul Talcioc din Alba Iulia, județul Alba. Producătorii agricoli primesc o veste bună deoarece aceștia au gratuitate la utilizarea spațiului, în fiecare marți, până la sfârșitul anului.Fermierii au început deja să vândă produsele în târgul care poate fi folosit gratuitMarți dimineața, fermierii care vând cereale au început să-și ocupe locurile și să-și aștepte clienții în noul Talcioc din Alba Iulia. Cei care își vindeau cerealele în locația vechiului târg de vechituri din Alba Iulia, vor beneficia de gratuitate la Noul Talcioc și își vor putea vinde marfa fără nici o taxă, în fiecare marți, până la sfârșitul acestui an.Proprietarul terenului unde este amplasat talciocul, Ioan Lazăr, a transmis că prin această măsură dorește să vină în sprijinul fermierilor. Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).Talciocul din Alba Iulia a fost relocat în vecinătatea hotelului Tara, pe o locație privată după ce amplasamentul fostului târg de vechituri a fost predat pentru a începe construcția unui centru multifuncțional dar și a unui nou talcioc, modern.Un alt talcioc, care a funcționat în Alba Iulia, în cartierul Gheorghe Șincai, și-a închis porțile în acest sfârșit de săptămână, după o lungă perioadă de funcționare. Acest fapt a fost cauzat de începerea lucrărilor de construcție a noului Centru Multifuncțional din zonă, care va include și un spațiu nou pentru talcioc, cu finalizare la sfârșitul anului 2023.

Reprezentanții Primăriei Alba-Iulia auanunțat că în funcție de necesitate, se va încerca optimizarea rutelor de călători ale transportului public, în zilele de duminică, pentru zona noului Talcioc astfel încât doritorii să ajungă să achizioneze ce au nevoie.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.