S-a semnat ordonanța pentru creșterea alocațiilor. De când vor primi bani în plus copiii

2 min read
S-a semnat ordonanța pentru creșterea alocațiilor. De când vor primi bani în plus copiii

Copiii vor primi bani în plus! S-a semnat ordonanța pentru creșterea alocațiilor
Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat că a semnat două ordonanțe de urgență referitoare la creșterea alocaţiilor şi la majorarea pensiilor. Documentele sunt acum în proces de avizare și urmează să fie prezentate într-o ședință de guvern, pentru aprobare.

Astfel, alocațiile ar urma să crească cu 20%, după ce, în vara acestui an, Guvernul adoptase o ordonanță de urgență care prevedea amânarea creșterii alocațiilor la 243 lei, până la 1 ianuarie 2022. Ministrul Marius Budăi precizează că această creștere ar urma să fie prevăzută în cea de-a doua ordonanță de urgență.
Citește și: Bani de la stat pentru elevii de nota 10. Ce sume vor primi aceștia
Întrebat ce alte majorări vor fi de anul viitor, Budăi a menționat a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor. Cât despre deducerile fiscale pentru familiile cu copii, ministrul a spus că aceste lucruri sunt discutate de Gabriela Firea, ministrul Familiei, cu ministrul Finanţelor Publice.
Citește și: Mai mulți bani pentru copiii români de la anul. Ce presupune noua lege
„Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut și negociat în programul de guvernare. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern. A doua ordonanţă, extrem de importantă, se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.