Șapte motive pentru care este bine să-i punem pe copii să facă treabă prin casă. Argumentele psihologilor

2 min read
Șapte motive pentru care este bine să-i punem pe copii să facă treabă prin casă. Argumentele psihologilor

Deși mulți dintre semenii noștri au tendința de a-și trata copiii ca pe niște prințișori, realitatea este că acest gen de tratament nu-l va ajuta cu nimic pe viitorul adult.
Psihologii arată că obișnuirea copilului cu treburile casei, încă de mic, îl va ajuta să devină un adult responsabil, capabil să se organizeze și să ia decizii. Iată șapte motive pentru care implicarea celui mic în gospodărie este benefică:
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
„1) Copilul își va consolida stima de sine
Antrenarea în treburi casnice îl va determina să înțeleagă faptul că poate să realizeze ceva prin forțele proprii, dându-i încredere în calitățile sale.
2) Va învăța să aibă grijă de el însuși
Un copil se va obișnui să-și poarte de grijă dacă se va obișnui să realizeze și singur anumite treburi din casă.
3) Treburile casnice îl învață pe copil ce presupune rezolvarea unor probleme
Fiind pus în situația de a duce la îndeplinire diferite treburi prin casă, copilul va trebui să găsească soluții pentru rezolvarea lor.
4) Se va obișnui să-și stabilească îndeplinirea unor obiective
Psihologii vin cu următorul exemplu: dacă un copil va învăța să strângă și el bani pentru o vacanță a familiei, va înțelege de ce este important să-și stabilească o țintă la care să ajungă. El se va deprinde cu ideea că o recompensă poată fi primită pentru că s-a atins un obiectiv, prin eforturi depuse în timp.
5) Datorită treburilor casnice, un copil poate să-și dezvolte empatia
Specialiștii spun că, odată ce un copil are obiceiul să se implice în treburi casnice, va înțelege că le poate fi util celor din jur și va ajunge să-și dorească acest lucru.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.