Scandal la Disneyland Paris: unei mame i s-a cerut să nu mai alăpteze în public. Care au fost reacțiile

2 min read
Scandal la Disneyland Paris: unei mame i s-a cerut să nu mai alăpteze în public. Care au fost reacțiile

Marți, pe 7 iulie 2021, reprezentanții Disneyland Paris și-au cerut scuze public pentru gestul angajaților săi de la securitate, care au cerut unei mame să nu mai alăpteze în public.  „Regretăm profund această situaţie şi îi cerem încă o dată scuze sincere mamei în cauză. Cererea care i-a fost adresată nu corespunde regulamentului nostru intern şi valorilor noastre”, a scris Disneyland Paris pe Twitter. ”Nu există restricţii privind alăptarea la Disneyland Paris”, a adăugat parcul situat în Marne-la-Vallée, lângă Paris.

Inițial reprezentanții parcului au scris că mamele pot folosi camerele special dedicate alăptării bebelușilor, pe un ton deloc scuzabil: „punem la dispoziţia mamelor centrul Baby care cu echipamente adecvate şi confortabile, precum scaune speciale pentru alăptare”. Însă, după ce Marlene Schiappa, ministrul francez pentru cetățenie, fost ministru al egalității de drepturi, a blamat această atitudine, lucrurile s-au schimbat. ”Dragă @DisneylandParis, alăptarea unui bebeluș nu este o contravenție. Este bine că aveți camere dedicate, dar nimeni nu știe unde și când i se va face foame unui bebeluș. Nu începeţi şi voi să stigmatizaţi mamele, este şi aşa destul de greu peste tot. Vă mulţumesc anticipat”, scrie aceasta pe Twitter. 
Incidentul s-a petrecut pe o bancă din parc unde trei mămici se odihneau cu bebelușii lor, iar una dintre ele, o australiancă, își alăpta copilul. Postarea de pe Twitter a unuia dintre martori subliniază că agenţii de securitate „au împiedicat o mamă să-şi alăpteze bebeluşul de 2 luni pe motiv că a şocat clienţii străini!”.

@DisneylandParis Hier vos agents de sécurité ont empêché une maman d’allaiter son bébé de 2 mois au motif que cela choquait la clientèle étrangère ! En France, en juillet 2021 !Délit d’entrave à l’allaitement on en est où ?@FionaLazaar @MarleneSchiappa pic.twitter.com/rhRT8HHgwq
— marieastier (@marieastier) July 4, 2021
Soțul mamei care a fost admonestată de către agenții de securitate a scris și el pe Twitter a fost o ”experiență oribilă” pentru soția sa.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.