Școala online a devenit obligatorie: află ce reguli se aplică

2 min read
Școala online a devenit obligatorie: află ce reguli se aplică

Ore online la școală
Deoarece vorbim despre școala online obligatorie, toți directorii unităților de învățământ au obligația de a anunța inspectoratul în privința cadrelor didactice care nu-și desfășoară orele de curs. Art. 11 din OMEC 5.545/2020 aduce la cunoștință și alte obligații ale conducerii unităților de învățământ pentru școala online obligatorie, anume:
„Conducerea unității de învățământ monitorizează modul în care se desfăşoară activitatea didactică prin intermediul tehnologiei şi al internetului. Totodată, întreprinde demersuri către autorităţile locale pentru asigurarea dispozitivelor şi a conexiunii la internet pentru preşcolarii/elevii care nu dispun de mijloacele necesare pentru desfăşurarea activităţilor prin intermediul tehnologiei şi al internetului.”
Tot pentru desfășurarea normală a orelor de curs pentru școala online obligatorie, cadrele didactice au, la rândul lor, mai multe obligații care sunt detaliate în art. 12 printre care le amintim pe cele mai importante, anume:
„Profesorii/educatorii,învățătorii participă la stabilirea platformelor, a aplicaţiilor şi a resurselor educaţionale deschise care se recomandă a fi utilizate în activitatea desfăşurată. Oferă consiliere preşcolarilor/elevilor grupei/clasei pentru participarea acestora la activităţile didactice. Menţin comunicarea cu părinţii preşcolarilor/elevilor.”

Un alt lucru de ținut minte despre școala online obligatorie este legat de faptul că profesorii pot pune note fără a mai cere acordul părinților adică „Progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative, în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând instrumente specifice de evaluare”
Cu privire la datele cu caracter persoanl ce includ numele participanților la orele online, datele de conectare, imaginea sau vocea, în Art. 4 se precizează faptul că „se interzice înregistrarea activităților desfășurate online.”
Cât durează o oră online
Pentru elevii de gimnaziu și liceu, școala online obligatorie presupune ca orele de curs să aibă o durată de 45 – 50 de minute, în funcție de activitățile pe care le desfășoară la respectiva materie sau pentru a avea timp să trimită materialele lucrate în format electronic către profesor.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.