Școli cu toleranță ZERO la violență

2 min read
Școli cu toleranță ZERO la violență

Prin implementarea proiectului “Școli cu toleranță ZERO la violență”, Sectorul 2 a devenit localitate pionier, în care toate cadrele didactice au fost informate cu privire la prevenirea și combaterea bullying-ului în rândul copiilor, direct de specialiștii, care au realizat legea anti-bullying și normele de aplicare. Aceste școli vor implementa mult mai eficient procedurile de aplicare a prevederilor legislative pe tema bullyingului.
Feedbackul participanților a fost în proporție de peste 98% bun și foarte bun, profesorii considerând că informațiile aflate îi ajută foarte mult în a-i înțelege pe copii, a relaționa mai bine ei și familiile acestora.

“Excelente materialele. Foarte riguros redactate. Instrumente de real folos pentru combaterea bullying-ului. Mulțumim!” declară reprezentanții Colegiului Național „Spiru Haret”
„Am înțeles mult mai bine cum să identific situațiile de bullying, cum să procedez, cui să mă adresez și cum pot preveni aceste situații. Voi fi mult mai atent la prevenirea situațiilor de bullying și voi interveni imediat în cazul identificării unor astfel de probleme.” declară un cadru didactic participant la conferință.
„Mă bucură foarte mult faptul că se face ceva în sensul combaterii bullying-ului și vă felicit pentru inițiativă! Sunt convinsă că mulți profesori nu dau importantă și nu îi iau în seamă pe elevi, dar când știu că se pot adresa unor persoane competențe, sper că vor prinde curaj. Mai cred că și părinții trebuie educați, pentru a le împlini nevoile copiilor acasă, astfel încât să nu ajungă agresori sau agresați.” spune un alt cadru didacatic participant.

La conferințele “Școli cu toleranță ZERO la violență” cadrele didactice au primit suport, materiale-resursă și instrumente concrete, care îi ajută să prevină violența în rândul copiilor, să faciliteze creșterea gradului de siguranță școlară și creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu risc. Evenimentele au fost moderate de Nadia Tătaru,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.