Scrisoarea tristă a unui elev cu nota 9 la Bac: „Dragă școală, sunt un exemplu al mediocrității tale”

2 min read
Scrisoarea tristă a unui elev cu nota 9 la Bac: „Dragă școală, sunt un exemplu al mediocrității tale”

Iosif Pintilie a fost elev în Botoșani la Colegiul Național Mihai Eminescu, iar anul acesta a luat Bacalaureatul cu media 9,11. Pagina lui de Facebook dezvăluie un adolescent normal, cu pasiune pentru sport și implicare în educație și comunitate, fiind președinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani și demonstrând o viață activă, înconjurată de familie și prieteni. Mesajul lui de pe Facebook este o radiografie tristă și în același timp realistă a școlii românești:
”Am luat bacalaureatul cu brio. Dar, dragă școală, ai eșuat în ceea ce mă privește. Am fost prieteni timp de 12 ani, am crescut împreună, dar nu m-ai învățat nimic. 12 ani de școală în care nu ai reușit să mă înveți nimic.
Dragă școală, îți mulțumesc, ai încercat să mă educi, dar sunt un eșec al limitărilor tale. Și cel mai trist este că nu sunt singurul eșec. Dar nu e vina ta. Dragă școală, nu ești stăpână pe tine, nu este vina ta că nu există oameni capabili care să te îndrume. Ești mama tuturor puștilor din România, dar în același timp ești dovada că societatea nu vrea ca acești puști să își contureze un viitor, astfel încât tu să evoluezi.
Dragă școală, alături de tine am cunoscut sute de persoane, mi-am cunoscut cei mai buni prieteni, alături de tine am trăit multe clipe pe care nu le voi uita niciodată. Dar sunt un eșec exemplu al mediocrității tale. Nu mi-ai deschis nicio ușă, nu mi-ai dat niciun sfat, nu mi-ai aratat drumul corect. Nu ai făcut nimic pentru mine. Ai stat lângă mine 12 ani, te-ai uitat la mine, ai râs alături de mine, ai plâns alături de mine, dar nu mi-ai spus nimic. M-ai lăsat să mă descurc singur, să mă maturizez singur, să devin responsabil singur. Tu doar ai tăcut și te-ai prefăcut că e meritul tău.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.