Se desființează inspectoratele școlare. Ce spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

2 min read
Se desființează inspectoratele școlare. Ce spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

Se desființează inspectoratele școlare județene!
Sorin Cîmpeanu a anunțat că inspectoratele școlare județene vor fi desființate și transformate în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației.

„Inspectoratele școlare județene se transformă în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică. Ele vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a municipiului București, și prin comasarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională, respectiv CMBRAE.
Atribuțiile vor fi inspecția de specialitate, organizarea de sistem, gestionarea mobilității personalului didactic, evoluția în carieră, mă refer aici la gradele didactice și titlurile de profesor emerit – altă notate – plus alte atribuții administrative. Un rol absolut esențial îl va avea autoritatea națională pentru inspecție școlară și asigurarea calității (ANISAC)”, a declarat Cîmpeanu în conferința de presă susținută astăzi.
Care vor fi atribuțiile inspectorilor școlari:

Foto: captură Facebook
Cîmpeanu a precizat că transformarea inspectoratelor școlare județene în direcții județene de învățământ preuniversitar se va realiza prin reorganizarea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Universitar (ARACIS).
„Există pentru prima oară menţionată în lege, nu ne face plăcere, dar este o realitate, posibilitatea de încetare a mandatului unui director de şcoală în situaţia în care ANISAC constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate”, a explicat Sorin Cîmpeanu, referitor la proiectul legii învăţământului preuniversitar, care va fi pus în dezbatere publică miercuri, 13 iulie.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.