Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației

2 min read
Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației

Ce spune noul ministru al Educației despre introducerea uniformei în școli
Actualul ministru al Educației, Ligia Deca, nu exclude ideea introducerii uniformei în școli, care în opinia sa poate fi un instrument pentru a nu exista diferențieri din punct de vedere școlar. Ministrul mai adaugă totodată că părinții care nu își permit să cumpere uniforme pentru copiii lor ar trebui ajutați de stat.
„Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat”, a declarat Ligia Deca, la o conferinţă de presă, potrivit Digi24.

Ministrul a vorbit și despre practica învăţării în trei schimburi și micşorarea orei la 35 sau la 40 de minute, despre care crede că nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional:
„Trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare, cu şcolile din vecinătate, astfel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi”, a transmis Ligia Deca.
Reamintim că, potrivit noii legi a Educației, susținută de fostul ministru al Educației și validată de Prim-Ministrul Nicolae Ciucă, la clasele primare orele de curs au fost reduse la 45 de minute. Printre motivele invocate de Sorin Cîmpeanu pentru reducerea orei de curs sunt rezultatele sistemului actual care au nemulţumit pe toată lumea şi analfabetismul funcţional care a rămas constant sau chiar a crescut. Acesta mai spunea că elevii trebuie să aibă acces la un traseu educaţional mai flexibil și mai bine adaptat intereselor lor,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.