Senatorul Adrian Cătană (AUR): Ce măsuri va adopta MAPN pentru a păstra și promova memoria  Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș?

3 min read

Ca urmare a sesizărilor permite de la comunitatea medieșeană privind mutarea Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș, senatorul AUR Gheorghe-Adrian Cătană a transmis o interpelare către Ministerul Apărării și Ministerul Dezvoltării prin care solicită informații despre măsurile ce vor fi adoptate în vederea păstrării și promovării memoriei acestei instituții.

În calitate de senator ales în Circumscripția Electorală 34 SIBIU, din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), vă adresez o interpelare referitoare la pierderea Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș și situația actuală a terenurilor și imobilelor fostei școli de aviație. Comunitatea medieșeană regretă mutarea școlii și dorește să păstreze vie memoria și istoria acesteia prin crearea unui muzeu de tip european sau a unui centru cultural în Mediaș. De asemenea, există îngrijorări cu privire la scopul reabilitărilor, care pare să vizeze crearea unui centru de migranți, în loc de conservarea  istoriei școlii.

Această solicitare este rezultatul audiențelor ținute la cabinetul parlamentar, al numeroaselor mesaje primite atât direct, cât și prin rețele de socializare și e-mail de la cetățeni, asociații independente și foști absolvenți ai școlii.  

Vă solicit răspunsuri detaliate și argumentate pentru fiecare întrebare în parte, întrucât este important să înțelegem motivele deciziilor luate și perspectivele  în ceea ce privește conservarea și promovarea patrimoniului istoric al școlii respective.

Comunitatea medieșeană își exprimă dorința fermă ca această instituție militară de prestigiu să fie păstrată și să rămână un element distinctiv al orașului nostru.

Vă mulțumesc anticipat pentru atenția acordată acestor întrebări și aștept cu interes răspunsurile dumneavoastră în timp util și în conformitate cu responsabilitățile funcțiilor pe care le dețineți.

În acest context, doresc să vă adresez următoarele întrebări:

  1. Care au fost motivele și obiectivele deciziei de relocare a Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș la Boboc? Ce analiză a fost efectuată înainte de a se lua această decizie?
  2. Ce măsuri intenționează Ministerul Apărării Naționale să adopte pentru a păstra și promova memoria  Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș? Există planuri concrete pentru crearea unui muzeu de tip european sau a unui centru cultural în orașul nostru?
  3. De ce nu se ia în considerare dorința și solicitarea locuitorilor din Mediaș de a restaura școala de aviație sau de a crea cel puțin un muzeu sau un centru cultural în care să fie păstrată și expusă istoria de peste 80 de ani a instituției?
  4. Reabilitările actuale vizează sau nu crearea unui centru de migranți?
  5. Ce acțiuni concrete au fost întreprinse de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru reabilitarea terenurilor și imobilelor fostei școli de aviație din Mediaș? Care este planul de acțiune și care sunt termenele pentru finalizarea acestor lucrări?
  6. Cum intenționează cele două ministere să colaboreze și să sprijine autoritățile locale și comunitatea medieșeană în realizarea obiectivului de a crea un muzeu de tip european sau un centru cultural în Mediaș, în care să fie expusă și valorificată istoria și patrimoniul Şcolii Militare de Maiştri şi Sub Ofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Mediaș? Există fonduri alocate pentru acest proiect și cum poate fi asigurată susținerea financiară necesară?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.