Sentință finală pentru pastorul din Suceava care și-a exploatat și agresat copiii timp de 6 ani

2 min read
Sentință finală pentru pastorul din Suceava care și-a exploatat și agresat copiii timp de 6 ani

Cazul pastorului Constantin Pandelea a ajuns în atenția autorităților cu 2 ani în urmă
Constantin Pandelea este pastor neoprotestant din Valea Bourei, comuna Dolhești (județul Suceava) și este tatăl a opt copii (5 dintre aceștia sunt minori). Din datele oferite de „observatornews.ro”, acesta își construise propria biserică și organiza acolo seri de rugăciune și slujbe în zilele de sărbătoare. De asemenea, ținea predici și în locuința sa. 
În 2020, în luna iulie, s-a făcut o sesizare, de către Primăria Dolhești, către DGASPC Suceava. Potrivit „Monitorul de Suceava”, unul dintre copiii pastorului ar fi cerut ajutor cu privire la situația din familie. În plus, soția pastorului, agresată de acesta, a depus o plângere la poliție și a solicitat un ordin de protecție. Atunci pastorul a fost acuzat că își maltrata soția și copiii și a fost arestat preventiv. Aceștia au fost trimiși într-un centru de protecție destinat victimelor violenței domestice. 
Din informațiile disponibile în „Adevărul”, Nicoleta Danieliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava, a prezentat situația copiilor și a soției pastorului din Valea Bourei: „Când tatăl a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mama a cerut să se întoarcă acasă cu copiii. Cât au fost la Centru, toţi au beneficiat de consiliere. Zilele acestea, colegii mei au stat de vorbă cu mama şi au convins-o să continue consilierea şi acasă măcar telefonic, într-o primă fază. Mama şi-a arătat disponibilitatea să facă consiliere cu psiholoaga de la echipa mobilă din Fălticeni…” Între timp, soția a primit un telefon de la Constantin Pandelea, aflat în arest preventiv, care i-a spus că nu mai suportă să stea în închisoare și a rugat-o să îl ierte. După ce a vorbit cu el, și-a retras plângerea depusă. 
Printre acuzațiile formulate atunci la adresa pastorului se aflau și acestea: faptul că o violase pe una dintre fiicele sale și că le agresase sexual pe alte trei. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.